Afyonkarahisar'da kar ve buzlanma nedeniyle zarar gören yollarla ilgili çalışma yapılmadığını ileri süren MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, belediyeyi protesto etti. Geçen pazartesi günü kentin en işlek caddelerinden 2'nci Dumlupınar üzerindeki çukurlara çam fidanı dikerek tepkisini dile getiren Yılmaz, bu kez de bozuk yollar nedeniyle zarar gördüğü iddia edilen amortisör, patlak lastik ve kırık jant kapaklarıyla açıklama yaparak belediyeye tepki gösterdi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin önündeki eski ve yeni su borularının sergilendiği alana gelen Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ve bir grup partili, burada açıklama yaptı. Belediyelerin alt ve üst yapı hizmetlerini yapmakla görevli olduğunu belirten Yılmaz, "Belediye başkanı, eski su borularını yenileriyle değiştirmiş. Borular, yerin altında kala kala bozulmuş ve paslanmış. Bu borular elbette değiştirilecek. Bundan 10 sene sonra başka bir belediye başkanı da şimdi döşenen boruları değiştirecektir. Ancak borular değiştirilirken, vatandaş da mağdur edilmemeli" dedi.

Bozuk yollar nedeniyle vatandaşların şikâyetçi olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"Belediye eski boruları burada sergiliyor. Biz de bugün buraya bir emaneti koymaya geldik. Vatandaşlarımız, yollardaki çukurlar nedeniyle bozulan amortisörleri, jantları ve patlayan lastikleri bize gönderdi. Biz de bunları, eski ve yeni boruların sergilendiği müzeye koyuyoruz. Bunlar da belediyenin eseri."

Yılmaz, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.