Medya Evi açılışına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, MHP Milletvekili Lütfü Türkan, AK Parti Kocaeli Milletevekili Fikri Işık, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, gazeteciler ile çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, yurt dışında yaptıkları gezilerdeki toplantılarda en büyük sıkıntının Türkiye'de gazetecilerin cezaevlerinde bulunmasını izah etmek olduğunu ve izah etmekte zorlandıklarını belirterek şunları söyledi:

"163'ten yatarsınız. Demokrasiye kavuştuk zannedersiniz, bu sefer muhalefet etmekten veya destek vermekten yatarsınız. Bu hakikatten çok çileli bir meslek. Avrupa Birliği yolunda ilerlediğini söylediğimiz Türkiye'de zaman zaman Strazburg ve Bürüksel'de yaptığımız toplantılarda en büyük sıkıntımız cezaevlerindeki gazetecileri izah etmek. Üzülerek ifade ediyorum; Terör suçlusu olarak cezaevlerinde yatan gazeteciler, bugüne kadar hiç birisinde ne bir silah ne bir bomba ne de başka bir şey yakalanmış. Bu arkadaşların tamamı terör suçlusu olarak cezaevlerinde yatıyor. Böyle çileli bir mesleğin mensuplarına böyle bir mekan yaptığı için sayın belediye başkanına teşekkür ediyorum. Gerçekten şehrimizin çok önemli bir ihtiyacını karşılamış." 

Gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptıklarını söyleyen İzmit Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Doğan ise, "Biz medyanın yapıcı, pozitif yönünün yanı sıra eleştirel haberlerden de istifade idiyoruz. Açılışını yaptığımız medya evi habercilerin ortak bir araya gelip sohbet edebilecekleri, burada bulunan bilgisayarlardan haberlerini yazabilecekleri sıcak bir ortam oluşturmaya çalıştık. Medya evini gazeteciler istedikleri saat kullanabilecekler" dedi.



EA(MB/İD)