MHP Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Türkçülük Günü kutlamalarına katılmak üzere Yalova’ya gelen Tuğrul Türkeş, Osmanlı Parkı'nda kurulan Otağ Çadırı'nda bir süre dinlendi. Daha sonra kürsüye çıkan Türkeş, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirerek şunları söyledi:

"AKP basın manşeti ile gelen nevzuhur bir parti. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin en eski sivil organizasyonudur. Türkiye'de nevzuhur partiler vardır. Bir gazetenin manşeti ile gelirler, sonra da tarihin sayfaları arasında kaybolurlar. Göreve gelir, bir şeyler yapmaya çalışırlar. Ama bugüne kadar tarttığımızla kötü yaptıkları, iyi yaptıklarından fazla. Bu nevzuhur partiler kendilerini yıkılmaz, en muazzam, en mükemmel, en güçlü zannederler. Şimdi nevzuhur partilerden birinin genel başkanı çıkıyor, mikrofonu eline alıp konuşuyor, dönüp eskiye atıfta bulunuyor. Eskinin kötülüklerini anlatıyor. Sen yapacağını anlatsana. Diğer partileri ne kadar beğenip beğenmediğini söylüyor. Beğensen zaten o partilerde olursun. Siyasi parti yönetimi artistlik yapılarak olabilseydi, o meşhur dizilerin hepsinin başrol oyuncularını bir partinin başına geçirirlerdi."

ERDOĞAN'A 'GİT ARTIK GİT'

Siyasetin bir nöbet meselesi olduğunu kaydeden Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Geldin ilk dönem eline yüzüne bulaştırdın, 'acemilikti' dedin. İkinci dönem çabaladın olmadı, 'kalfalık' dedin. 'Ustayım' diyorsun, hala bir şey yapmıyorsun usta. Git artık git" dedi.

SURİYE'YLE GERGİNLİK KONUSU

Türkiye’nin Suriye ile savaşın eşiğine gelmesi konusunda da açıklama yapan Tuğrul  Türkeş şöyle konuştu:

"Geçenlerde bize mecliste 'Suriye’ye bulaşma' dediğimiz için bağırıyorlar. Örnek al. ABD Irak'a girdi, koskoca Amerika dokuz senede ne hale geldi gör. Sen ki daha 1 sene önce 'analar ağlamasın' diye kampanya yapan adamsın. Başka ülkeler istedi diye, okyanus ötesinden parmağı ile 'gel' dendi sana diye, bu vatan evladını Suriye'ye sokarsan analar ağlamayacak mı?"

Kutlamalarda Yalova Belediyesi Osmanlı Mehteran Takımı da konser verdi.



SG(FK/COŞ)