Mehmet Şandır, partisinin Mersin'in Erdemli İlçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun partisine yönelik suçlamalarına şu karşılığı verdi:

"MHP'yi yanaşma olarak suçlanmak, CHP'nin bölücü terörün sözcülüğüne soyunduğunu ortaya çıkarmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, haddi de değildir, hakkı da değildir. Bu beyan Kılıçdaroğlu'nun dışa vurulmayan bir takım komplekslerinden kaynaklanıyor olabilir. CHP üyelerinin MHP'ye yönelik bu benzetmelerine katılmadığına inanıyorum. Bölücü teröre karşı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Bu anlamda Türk milleti adına yöneten iktidarın bölücü teröre karşı verdiği çabayı desteklemek, milli bir görüştür. Ama bunu anlamaya Kılıçdaroğlu'nun zihniyeti yetmemiştir." 

Parti olarak PKK'nın yaptığı her türlü saldırıyı kınadıklarını, terörün kökünü kazımak için Kandil'e gitmenin gerektiğini ısrarla söylediklerini anlattı. CHP'yi, PKK'nın gündemini Meclis'e taşımaya çalışmakla suçlayan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de olağanüstü bir durumun olduğunu uluslararası camiaya anlatmak arzusundadır. Evet bugün PKK Türkiye'ye saldırmaktadır. PKK kendi gündemini Türkiye'nin gündemine taşımak, TBMM'nin gündemine taşımak arzusundadır. Maalesef bu hain saldırıya Kılıçdaroğlu yönetimindeki yeni CHP de alet olmuştur. PKK'ya sözcülük yapmıştır. TBMM'yi bu nedenle olağanüstü toplantıya çağırmak gaflettir."

CHP'nin samimi olmadığının, siyasi partilerle görüşüp uzlaşma aramadığından belli olduğunu savunan Mehmet Şandır, "Tek bir parti ile görüşmüştür, o da BDP. BDP de, PKK'nın uzantısıdır. Bu durum PKK'nın ekmeğine yağ sürmüştür. CHP içine düştüğü veya Kılıçdaroğlu içine düştüğü dipsiz kuyudan çıkmak için, MHP'ye çatmayı marifet görmüştür. MHP'ye laf söylemek için sayın Kılıçdaroğlu'nun daha çok düşünmesi gerekir. MHP'nin bölücü terörle mücadele konusundaki kararlılığını tartışmaya kendisinin terazisi bile yetmez."

Şandır, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün de PKK tarafından serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada PKK'nın propagandasını yaptığını ileri sürdü.