MHP Melikgazi İlçe kongresine MYK Üyesi Mustafa Eraslan, İl Başkanı Mete Eke, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer katıldı. Halaçoğlu, eğitim sistemini eleştirerek şunları söyledi:

"Şimdi tablet bilgisayarlar veriyorlar. Bedavadan ders kitapları dağıtıyorlar. Dağıttıkları ders kitabını diyelim ki çocuk kaybetti. Bir daha bulamıyor, çünkü satılmıyor. Artık o çocuğun kitabı olmayacak. Yeni bunların hepsini iş yaptıklarını göstermek için yapıyorlar. Ama tablet bilgisayar sadece içine koyulan bilgiyi veriyor. Yeni bilgi yoktur onun içinde. Onların yüklediği kadar bilgi vardır. Yani bunu göz boyamak için yapıyorlar. Çocuklarımız tabii ki İnternet’e girsin, bilgisayarı kullansınlar. Ama o değildir mesele. Doğru dürüst bir sistem getirmek istiyorsanız şunu yapın; İlk 8 yıl çocukların belli bir rehberlik gözetiminde yetenek testlerine tabi tutarak hangi konuda daha yeteneklidir çocuklarımız onları belirleyin. Ondan sonraki dört yılı düz liseleri kaldırın meslek liseleri yapın. O meslek liselerine gönderin çocuklarımızı. O zaman öğrencilerimiz üniversiteye gidemezse bile iş sahibi olur. Ondan sonra vasıflı insan olarak çalıştıkları yerlerde verimli olurlar. Ama bakın başka şeyler düşünülüyor. Sizden nasıl oy alacaklar? Tablet bilgisayarlar vererek ne kadar iş yaptıklarını gösteriyorlar. Akılsız mı Amerika? Akılsız mı İngiltere, Fransa, Almanya’da tablet bilgisayar vermiyorlar. İlk kez Türkiye’de uygulanıyormuş. Kimler zengin ediliyor? Kaça alıyorsunuz? Hepsini bir düşünün."

ÜNİTER YAPI SARSILMAKTA

MHP il Başkanı Mete Eke de, hükümete yüklenerek, AK Parti ile Türkiye'nin  kuşatıldığını, üniter yapının sarsıldiığını, değerlerin tartışıldığını, tarihimizin sorgulandığını, belebarliğimizin parçalandığını, vatanın içerden hançerlendiğini, Türk milletinin geleceğinin yok edildiğini öne sürdü. Eke, "Tamiri olmayan planlar milletimizi süratle bölünmeye götürmektedir” diye konuştu.

Mevcut ilçe başkanı Güven Hocaoğlu tek aday olarak katıldığı kongrede güven tazeleyerek, delegelerin oylarıyla yeniden ilçe başkanlığına seçildi.



DÖ(OE/İD)