Kayseri'de yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Yusuf Halaçoğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. 2012 bütçesinin hedefin üzerinde açık vereceğinin ortaya çıkmasının ardından hükümetin, hazineye ek gelir sağlamak için zam üstüne zam yaptığını söyleyen Halaçoğlu, yükün yine vatandaşın sırtına yüklendiğini savundu. Türkiye’nin dış politikada son aylarda ardı sıra yanlış hamleler yaptığını öne süren Halaçoğlu, Rusya, Çin ve Türk dünyası devletlerinin bir araya gelip, siyasal, ekonomik birliktelikleri hayata geçirdiğini ancak Türkiye’nin bu oluşumun dışında tutulduğunu söyledi. Halaçoğlu, "Artık Türk dünyasının dışında bir Türkiye var. Türkiye bölgede yalnız kaldı" dedi.

"TÜRKİYE MÜLTECİLERE DAHA NE KADAR HARCAMA YAPACAK?"

Ülke ekonomisini Suriyeli mültecilerden de olumsuz etkilediğini ifade eden Halaçoğlu, "Bugün ülkemize yüz bine yakın Suriyeli mültecinin geldiği ifade ediliyor. Bu mülteciler için de şu ana kadar 330 milyon dolar harcandı. Ama Türkiye’nin, tek başına bu harcamayı yapacak gücü ne kadar? Ya da hangi ölçüde var? Türkiye, bu yöndeki harcamaları daha ne kadar götürebilecek?" diye konuştu. "Ülke ekonomisinde alarm zilleri çalıyor" diyen ekili Halaçoğlu, şunları söyledi:

"Hükümet, hazineye ek ödenek için zam paketini devreye soktu. Bu cari açık nasıl kapanacak? Ne yazık ki Türkiye, büyük devlet olmak bir yana artık Güneydoğu sınırında yani bölgede kendi topraklarını rahatlıkla koruyabilecek konumdan çıkmış durumda. Bırakın kırsalı artık şehirlerde bayrağınızı indirir hale gelmişler. Güvenlik güçleri bölgede rahatlıkla görevini yapamıyor. Ekonominin durumu ortada. Şimdi bütün bunlar yaşanırken, nasıl büyük devlet olduğunuzu söyleyebilirsiniz?"