Yozgat Kültür Merkezi Salonu'ndaki kongrede partililere hitap eten Sadir Durmaz, hükümetin dış politikasını eleştirdi. Durmaz şöyle konuştu:

"Başbakan bir telaş içerisinde, adeta fırsat kollayan bir anlayışla Suriye’nin üzerine bir  an önce çullanmak istiyor gibi bir tavrı benimsemiştir. Oysa Suriye ile bizim çok köklü akrabalık, kardeşlik ve komşuluk hukukumuz vardır. Başbakan buna gerekçe olarak Suriye’deki kargaşayı göstermektedir. Bu kargaşaya taraf olmak mümkün değildir. Ama 'kargaşa var' diyerek Suriye ile bir savaşın eşiğine gelmek çok daha büyük karanlık günlere kapı aralamak olacaktır. Bu münasebetle sayın Başbakan'ı ve AKP hükümetini bu tavrından vazgeçmeye davet ediyoruz. Asla Suriye’deki muhalifleri Türkiye’de örgütleyerek, onlara silah ve maddi destek sağlayarak, onların Türkiye topraklarını bir üs olarak kullanmamalarına müsaade etmemeliyiz. Sıfır sorun diye yola çıktılar, sıfır sorun yerini sıfır komşuya bırakmıştır."

AVUKAT TUTMA AKP’Lİ TUT

Adalet ve yargı konusunda da hükümetin yanlışlıklar yaptığını öne süren Sadir Durmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Referandum öncesinde her ağzını açtığında sayın Başbakan 'üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü getireceğiz' demek suretiyle insanlarımızı süslü laflarla kandırmayı başarmıştır. Ama gelinen noktada AKP adım adım kendi yargısını oluşturmuştur. Bugün Türkiye’de milletimizin adalete güveni sarsılmıştır."

'TÜRKEŞ 1977’DE SÖYLEMİŞTİ'

Eğitim sistemindeki değişikliğe de değinen Durmaz, kürsüden 1977 yılında yayınlanan 'Kadro Dergisi'ni göstererek, "Bu dergi 1977 yılında yayınlanan 'Kadro' dergisidir. Kapağında Alparslan Türkeş'İN ifadesi yer almaktadır. O ifade aynen şudur. Ortaöğretimde Kur’an-ı Kerim dersi okutulmalı" diye konuştu.



HG(AY/COŞ)