Tokat'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek'i ziyaret etti. Burada gündemle ilgili değerlendirme yapan Doğru, bir gazetecinin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, 'Terörle mücadele iyi gidiyor' sözünü hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Kendisini çok iyi tanırım ve takdir ettiğim bakanlardan bir tanesidir. Çalışkan, başarılı ve düzgün bir insandır. Ama şurası gerçektir ki; terörle mücadelede devlet elinden gelen imkanları yapmaya çalışsa da terörle mücadele edilmemiştir. Zaten şu anda Sayın Başbakan da yapmış olduğu son açıklamalarda terörle mücadelede başarısız olduklarını ifade etmişlerdir. Hatta şunu demiştir. 2005 senesinde Diyarbakır'daki toplantıda, 'Türkiye'de bir Kürt sorunu vardır' tabirini kullanmış ama 2012'deki yine Diyarbakır ziyaretinde, 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur' tabirini kullanmıştır. Ülkede Kürt sorunu bulunmamaktadır. Türkiyemizde etnik bir hadise vardır, Türkiye'de bölücülük hadisesi vardır. Hem Türkiye'nin içerisinde oyunlar vardır, hem Türkiye'nin dışarısında oyunlar vardır. Yani Türk devletinin güçlü olmasını istemiyorlar. Türk devletinin güçlü olması demek Orta Doğu'da, Balkanlar'da, Orta Asya'da çok farklı bir şekilde Türkiye'nin gücünü ortaya koyduğu ve dengeleyici unsurlar oluşturduğu bir ortamı yaratır. Biz MHP olarak 2023 yılını hedef olarak seçmiş bulunmaktayız. Niye seçiyoruz Türkiye Cumhuriyeti Devleti önce bölgesinde sonra dünyanın her tarafından sözü geçen, güçlü olmasını hedefliyoruz"

ATALAY VE DAVUTOĞLU İSTİFA ETSİN

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın bu süreçte yanlış yaptığını söyleyen Doğru, "Kürt açılımı adı altında bir açılım başlattılar, o Kürt açılımının nereye gelmiş olduğunun en bariz örneğini şimdi görüyoruz. Habur sınır kapısına PKK'lılar bir kahraman edasıyla girmeselerdi, şu andaki bu hadiselerin hiçbiri olmayacaktı. Şunu söylemek isterim ki, Sayın Beşir Atalay'ın politikası başarısız olmuştur. Sayın Beşir Atalay süratli bir şekilde istifa etmelidir. Şu anda açılımlar adı altında Arap Baharı şeklinde söylemlerle Tunus'ta başlayan hadiselerin Mısır'a ulaşması, Libya'ya ulaşması, en sonda Suriye'ye gelmiş olması çok acı bir hadisedir. Bu noktada da sınır sorunlarının konuşulduğu ve 'Çözümsüzlük çözüm değildir' söylemleri içerisinde bulunan Ahmet Davutoğlu da başarısız bir adamdır. Sayın Dışişleri Bakanı da hemen istifa etmelidir. Yani Dışişleri Bakanı ve Beşir Atalay'ın ben bu hükümetten ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunun yanında Milli Savunma Bakanı yeni bir bakandır ama şurası da gerçektir ki; Türkiye'de AKP iktidarı terörle mücadele etmemiştir, müzakere etmiştir" diye konuştu.