Partisinin İskenderun ve Belen ilçe teşkilatı ile Güzelyayla Beldesi'ndeki iftar yemeğinde buluşan Şefik Çirkin, Suriye'de yaşanan iç savaşın Türkiye'yi tehdit ettiğini, en çok da Hatay'ın risk altında olduğunu vurguladı. Çirkin, "Suriye'ye birçok malzemenin geçtiği yolunda zaman zaman muhalefet milletvekilleri ve çeşitli çevrelerin ifadeleri var. Stinger füzelerin Suriye'deki direnişçilerin eline geçtiği bilgileri var. Bunlar Suriye'ye nereden, kimden gitmiş, bilinmiyor. Eğer böyle bir durum söz konusu ise Türkiye'nin acilen tedbir alması gerekiyor. Bu füzeler yakın bir zamanda Suriye'nin hengamesi ve kargaşasında PKK'nın eline geçecektir. Füzelerin PKK'nın eline geçmesi durumunda Türkiye, Güneydoğu'da ne helikopter, ne uçak kaldırabilecektir "diye konuştu.

"DAVUTOĞLU SOYADI, AVUTOĞLU OLMALI"

Suriye'de yaşanan iç savaşın Türkiye'yi tehdit ettiğini, en büyük riskin de Hatay'da olduğunu savunan Çirkin şunları söyledi:

"Suriye'den gelenlerin sayısı 60 bine dayanmıştır. Resmi olmayan rakamlara göre bu sayı 120-130 bindir. Hatay bir bombanın üzerinde oturuyor. Kim olduğu, kimin için, ne için geldiği belli olmayan insanlar var. Hatay'da barışa, kardeşliğe darbe vurmak isteyen, çevreler bunlar. Ne olduğu belli olmayanların bir an önce ayıklanması gerekiyor. Antakya'da, Reyhanlı'da vatandaşlarımız sokakta dolaşamaz duruma gelmiştir. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, soyadını değiştirmelidir, 'avutoğlu' olmalıdır. Bir yıldan beri Türk milletini kandırıyor. İki ay sonra, üç ay sonra Esad devrilecek, Suriye'de yeni hükümet kurulacak. Ortadoğu'ya hakim bir Türkiye devleti olarak' diye diye milleti avuta avuta ne Suriye'de istikrar, ne de dost bir komşu bırakmıştır. Davutoğlu, bundan sonra avutoğlu soyadı ile milletin nezdinde anılacaktır"

Çirkin, Hatay'ın terör olaylarıyla gündeme geldiğini, bu nedenle korucu sayısının attırılması gerektiğini, acilen 2 bin 500 yeni korucunun bölgede görevlendirilmesini istedi.