MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, yaptığı yazılı açıklamada Suriye'deki gelişmeler paralelerinde AK Parti hükümetini eleştirdi. Şefik Çirkin, iç savaşın yaşandığı Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için bir araya gelen muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu'nun dağılma sürecine girdiğini, bu grubu komuta eden Albay Riyat Esad'ın yanındaki general rütbesindenki askerlerin ayrıldığını iddia etti.

Çirkin, "Beşar Esad'ın gidişinden sonra Suriye'de söz sahibi olma hayalleri kuran Sayın Başbakan ile Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'nun hayallerini suya düşürecektir. Anlaşılan o ki, 'Şam'da Emevi camisinde namaz kılacağım' diyen Başbakan Erdoğan, Kocatepe Camii'nde namaz kılmaya devam edecektir" dedi.

AK Parti hükümetinin dış politikada barutla oynadığını öne süren Çirkin, şunları söyledi:

"ÖSO ve Suriye Ulusal Konseyi üzerine yatırım yapan hükümetin, attığı zardan hep yek çıkması durumu vardır. Bu durum Türkiye'nin ortada kalması demektir.

Çok değil, daha bir yıl öncesine kadar Ortadoğu'nun karizmatik devleti olan Türkiye, maalesef attığı zarın dönüşünü bekleyen zavallı, aciz, ne yaptığını bilemeyen bir devlet konumuna indirgenmiştir.Tabii ki burada Sayın Başbakanın ve özellikle Ortadoğu'nun çakma Kissinger'i Davutoğlunun büyük payı vardır.

Ancak görülüyor ki, Sayın Tayyip Erdoğan da işlerin sarpa sarmış olduğunu anlamış, yeniden Alevi-Sünni ipine sarılmaya başlamıştır. Sayın Başbakan, 'Ne yapayım Sünnilere yapılan zulme sessiz mi kalsaydım' diyebilmek adına, 'Şam'da namaz' diye haykırmaktadır. Başbakanın yaptığı tehlikeli bir oyundur ve yine her zamanki gibi tehlikenin farkında değildir.

İşin esasının İsrail'i güvenceye almak olduğunu namus ehli bütün ilgililer bilirken, Sünni kenti olan Halep ve Şam'ın hala niye Beşar Esad'ı desteklediğini Başbakan anlayamamıştır. Bizden kim yardım istemiştir ki, Türkiye kurtarıcılık adına bu batağa saplanmıştır? Hala bu sorunun cevabı yoktur. Bununla birlikte Alevi-Sünni gerilimini halk nezdinde itibar sigortası olarak görmek bu memlekete yapılacak en büyük kötülüktür."

Hatay'da Hazreti Ali ve Beşar Esad posterleri taşıyarak gösteriler yapıldığını savunan Çirkin, bu kişilerin Alevi toplumunu teslim etmediğini, Alevi vatandaşlar tedirgin olduğunu iddia etti.

CHP'yi de eleştiren Çirkin, "Alevi kesiminin dertlerini dile getirdiği iddiasında bulunan CHP de dikkatli ve sorumlu davranmamaktadır. Yarın işler kontrolden çıkarsa bundan devletine sadakatinden asla şüphe duyulmaması gereken Alevi kardeşlerimiz, devletimiz ve Sünni toplum da çok büyük zarar görebilir. Bu nedenle herkes aklı selimle hareket etmelidir" diye konuştu.



ME(BY/SS)