Geçen 17 Eylül'de Ceyhan'a bağlı Çokçapınar Köyü'nde Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün babası Ali Sözlü'ye ait çiftlik, kurulduğu Özel İdare arazisinin kira süresinin dolduğu ve betonarme binalar yapıldığı gerekçesiyle Adana Valiliği'nce yıkıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında gece karanlığında köye gelen iş makineleri, 380 ineğin beslendiği çiftlikte 3 betonarme bina, yem deposu, bekçi kulübesi ve sağım alanlarının yıkımını gerçekleştirdi.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, düzenlediği basın toplantısında, çiftlikteki hayvanlarda yapılan incelemelerde 186 inekte verem hastalığına rastlandığını, 16 ineğin ise veterinerler tarafından şüpheli görüldüğünü açıkladı. Karakuş şöyle dedi:

"Raporlar, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında ele alındı. Karantina uygulaması başlatıldı. Çiftlikte hayvan kesimi yapılamayacak, sütler de satılamayacak. Hayvan ve hayvan ürünlerinin giriş çıkışı kesinlikle yasaktır. Sağlıklı hayvanların da hastalıklılardan ayrı tutulması sağlanacak."

ÖNCEKİ DENETİM YAPANLARA SORUŞTURMA

Kaymakam Karakuş, söz konusu hastalığın uzun sürede oluştuğunu, çiftlikte önceden yapılan denetimlerde kusuru olan tüm ilgililer hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılacağını sözlerine ekledi.



ŞÖ(OA/COŞ)