Önceki gece Ceyhan'a bağlı Çokçapınar Köyü'nde Ali Sözlü'ye ait çiftlik İl Özel İdaresi'nden kiralanmış olan  arazide kira süresinin dolması ve imara aykırı şekilde yapıldığı gerekçesiyle alınan yıkım kararı uygulandı. Geniş güvenlik önlemleri altında gece karanlığında köye gelen iş makineleri, 350 ineğin beslendiği çiftlikte 3 betonarme bina, yem deposu, bekçi kulübesi ve sağım alanlarını yıktı.

Üst üste aynı partiden 3'üncü dönem başkan seçilen Hüseyin Sözlü, babasının çiftliğinin yıkımını, yapımına itiraz ettiği hastane projesiyle ilişkilendirdi.

Sözlü, Sağlık Bakanlığı'nın 250 yataklı hastane projesi için Belediye Meclisi olarak 130 dönümlük alanda imar düzenlemesi yaptıklarını ancak bakanlığın 40 dönümlük başka bir arsayı istediğini iddia edip, "Kamu yararı gözetmek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resen aldığı plan kararından dolayı Danıştay'da itirazda bulunduk. Bu nedenle şahsıma ve belediyemize gözdağı vermek amacıyla böyle bir yıkım eylemi gerçekleştirildi. Şimdi soruyorum size kamu yararı gözetmek açısından Danıştay'da hak aramak suç mudur?" diye tepki gösterdi.

BABA SÖZLÜ: ÇİFTLİK DEVLETTEN ALINAN TEŞVİKLE KURULDU

Hüseyin Sözlü'nün babası Ali Sözlü ise 5 yıllığına kiraladığı hazine arazisine devlet teşviki ile çitliği kurduğunu söyledi.Oğlu belediye başkanı olduğu için karşısına güçlüklerin çıkarıldığını savunan Ali Sözlü, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Çiftliğin kira süresinin 5 yıl sonra yenilenmesi gerekiyordu. Oğlumun siyasetçi olmasından dolayı 5 yıl sonra istediğim halde burayı kiralamadılar. 2-B arazilerinin kullanıcılara satışıyla ilgili kanun çıktı. Bu kanun kapsamında da satın almak için başvurdum. Ama bunu da kabul etmediler. Böyle adalet olmaz. Burada 140 tanesi gebe toplam 350 büyükbaş hayvan var. Yem olarak 5 bin ton mısır silajı var. Burada çalışarak ekmek yiyen aileler var. Biz hiçbir kanunsuz iş yapmadık. Yapmış olduğumuz her şey yasal. Ama gecenin bir yarısında buraya gelerek askerle bizleri karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Hiçbir direniş gösterilmedi. Ceyhan Kaymakamı'nın buraya ne için geldiğini kamuoyuna bırakıyorum."

MHP'Lİ VEKİLLER VE BAŞKANLAR AKIN ETTİ

Çiftliğin yıkılmaya başlandığı haberini alan MHP Adana Milletvekilleri Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, belde belediye başkanları, oda başkanları ve dernek yöneticileri Çokçapınar Köyü'ne geldi.

Milletvekili Muharrem Varlı, Başkan Sözlü ve ailesiyle görüşüp, bilgi aldıktan sonra MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın da katılacağı bir basın toplantısıyla konuyu değerlendireceğini söyledi.