İddiaya göre, saat 14.00 sıralarında Vasıf Çınar Caddesi'ndeki belediye başkanlık makamına giden işadamı Hüseyin Şahingiray ile beraberindeki 3 kişi, Belediye Başkanı İsmail Ok'un odasına girdi. Kısa bir süre sonra odada tartışma başladı. Makam odasında başlayan sözlü tartışma, yardımcı odalarının bulunduğu koridorda da devam etti. Tartışmanın büyümesi üzerine 4 kişinin Başkan Ok'la birlikte Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk ve güvenlik görevlilerini darp ettiği öne sürüldü. Arbede sırasında başkan yardımcılarının bulunduğu kattaki bazı camlar kırıldı.

Olayın ardından 4 şüpheli kaçarken, polis çağrıldı. Şikayet üzerine emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, binada inceleme yaptı. Polis, Başkan Ok ve kavgaya tanık olanların ifadesine başvurdu. Başkan İsmail Ok ile yardımcısı Tuna Aktürk, hastaneden darp raporu aldı. Polis, olayın ardından işadamı Hüseyin Şahingiray ile C.K., M.R.Ö., A.A.'yı gözaltına aldı.

BAŞKAN TOPLANTI YAPTI

 Belediye Başkanı İsmail Ok saldırının ardından basın toplantısı düzenleyip, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Ok saldırının eski adıyla 'Kervansaray Cafe' olan ve şu an Burger King olarak hizmet veren toplu taşıma merkezindeki yerin devri ile ilgili olabileceğini, buranın belediyenin malı olduğunu söyledi. Başkan Ok, olayı şöyle anlattı: "Saat 14.00 sıralarında makamımda bazı vatandaşların sorunlarını dinleyip not aldım. Tam onları uğurlayıp, diğer vatandaşları beklerken, Hüseyin Şahingiray ve adamları tam bir eşkıya gibi halkı ve devleti temsil eden makam odasına girdiler. Şahingiray hemen koltuğa oturup küfür ve hakaretler yağdırmaya başladı. Bu tarzda kendileriyle görüşemeyeceğimi ifade ederek, dışarıya buyur ettim. Şahingiray, elini beline attı. Güya silahını gösterecekti, o anda adamlarından biri beni darp etti. Bu arada sekreterim içeridekilerin durumundan şüphelenerek Özel Kalem Müdürü Naim Aladağ'ı aramış. Saldırganlar içerideyken Naim Aladağ ile güvenlik görevlisi Mehmet Aybey odaya girdiler, kendilerini siper ettiler. Bu şahısların beni darp etmesini engellediler. Hızla belediye başkan yardımcılarının yanına giderken, sekretere de 'polisi arayın' dedim. Hüseyin Şahingiray ile 3 adamı özel kalem müdürüm ve güvenlik görevlisini darp ederek, '5'ten sonra siz öldünüz. Öleceksiniz' diye bağırarak, başkan yardımcısı Tuna Aktürk'ün odasına kadar gidip, onu da darp ettiler. Hüseyin Şahingiray elindeki sandalye ile hem arkadaşlara vuruyor, hem camları kırıyordu." 

İŞİNİ YARIM BIRAKMASIN

3.5 yıldır belediye başkanı olduğunu ve bu zamana kadar böyle bir olay yaşamadığını dile getiren Ok, "Hüseyin Şahingiray'ın kim olduğunu herkes iyi biliyor. Bizden önce belediyenin hangi mekanlarını aldıklarını, nereleri işlettiğini herkes biliyor. Bizler bu yola çıkarken değişik çıkar odaklarının, çetelerin ve mafya bozuntularının saldırılarına uğrayacağımızı biliyorduk. Seçildiğimden bu yana duruşumda değişiklik olmadı, olmayacak da. Bu Hüseyin Şahingiray bizi öldüreceğini ifade ediyor. Sadece ona bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Ola ki işini yarım bırakmasın. İnşallah yarım kalmaz. Bizler bu memleketin çocuğuyuz, doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız yer belli. Atamız, evlatlarımız belli. Hiç ama hiç kılımız bile kıpırdamayacak. Biz sadece Allah'tan korkarız. Allah'tan korkan kuldan korkmaz, eşkıyadan korkmaz" diye konuştu. Başkan Ok, kesinlikle kendisi ve ailesi için koruma talebi olmadığını vurguladı.

BELEDİYENİN MALI BAŞKASINA DEVREDİLEMEZ

Hüseyin Şahingiray ve adamlarının belediyeye geliş sebepleri ile ilgili bir bilgisi olmadığını, saldırganların niye geldikleri ve niye saldırdıkları konusunda bir şey söylemediğini vurgulayan Ok, "Bunun altında yatan neden şu olabilir. Biliyorsunuz toplu taşıma merkezinde Kervansaray Cafe var. Burası bizden önce bu şahıslara verilmişti. Bunlar işletiyordu. Burası Burger King haline getirilmiş. Yer belediyenin ve bu mekanı başkasına devrediyorlar" dedi.

Başkan Ok, devir işleminin yasaya aykırı olup olmadığı şeklindeki bir soruya da şu yanıtı verdi: "Mekan belediyenin, belediye onay vermeden burası devredilemez. Burası dağbaşı değil. Belediyenin malını, mülkünü kimse başkasına veremez. Bir yıl önce de geldiler ve burayı benzinlik yapmak istediklerini söylediler, biz bunu da kabul etmedik. Buraya defalarca zabıta gitti, uyarı yapıldı. Şimdi burayla ilgili yasalar ve kanunlar ne gerektiriyorsa ona yapacağız" diye yanıtladı.

OLAYLAR KAMERADA YOK

Kervansaray Cafe'nin Burger King'e dönüşmesi sırasında 'Açıktan bir para istediğiniz söyleniyor' sorusuna İsmail Ok şu yanıtı verdi: "Şu üstümdeki takım elbise oğullarımın sünnetinden. Mal varlığım ortada. Bizi parayla kimse satın alamaz. Rüşvet yiyen bir insan 14 yıllık elbiseyi giyer mi? Bunu giydiğimden de rahatsız değilim."

Başkan Ok, yine bir soru üzerine belediye girişi ile başkanlık katındaki kameraların anı gösterdiğini ve kayıt yapmadığını söyledi. Başkan Ok, demode kamera sisteminin yenileneceğini ve ihale ile yeni kameralar alınacağını sözlerine ekledi.

Daha önce MHP yönetimlerinde görev alan Hüseyin Şahingiray ile bugüne dek bir alışverişi, ortaklık bağı olmadığını belirten İsmail Ok, 'Aynı partili misiniz' şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi: "Onun gibilerle hiçbir zaman aynı partili olmadım. Bunu parti olayı ile de ilişkilendirmedim. Onun şu anki ortakları hangi partide onu araştırabilirsiniz."

 

CY (AÖ/RT)