Yetimoğlu’nu, Sezayi Uzay Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden MHP Kadın Kollar Genel Başkanı Şennur Şenel, olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaşadıkları nedeniyle bitkin görünen ve evinde istirahat eden Nursen Yetimoğlu, ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. Bazı gazetelerin olayı yanlış yansıtmasından yakınan Yetimoğlu, şunları söyledi:

“Bu olayı hiç kimse parti üzerine yüklemesin. Bu partilik bir iş değil. Ben oraya tek başıma ve bayrağımla gittim. Annenin feryadı duyunca dayanamadım, 'Dağdaki 485 kişiyi otobüslerin üstünde gezdirdiniz. Bunları içeri atıp ta beslemeyin. Bunlar katma değer olarak bize geri geliyor. Bu gün 19 kişi. Yarın kaç şehit olacak beli değil' dedim. Ve ortalık karıştı. Benim hakkımda provokatör dediler. Yazdılar, çizdiler. Ben asker kızıyım, vatanıma milletime bağlı bir insanım. Kanım son damlasına kadar akacaksa bayrağıma feda olsun. AK Parti mitinginde aynı şeyleri yaptığım söyleniyor. Ben orada Türk bayrağın üzerine basanlara tepki gösterdim. O bayrakta benim şehitlerimin kanı var. Buna nasıl müsaade edebilirim ki? Bayrağım için canımı veririm. Şehidime de, vatanıma da, milletime de sahip çıkan bir insanım. Ne mutlu Türküm diyene. İyi ki Türküm.” 

Bu arada Nursen Yetimoğlu’nunu evinde balkonunda Türk bayrağı asılı olması dikkat çekti. 

Trabzonlu şehit polis Ümit Yıldırım'ın cenazesi ambulansa konulurken, elinde Türk bayrağı taşıyan, yakasında da şehit polisin fotoğrafı bulunan Nursen Yetimoğlu,  "Siz aldınız, dağdan indirdiniz bunları. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız" diye bağırdı, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine şehitin yakınlarının tepki gösterip tokatladığı Yetimoğlu bayıldı, bir şehit yakını yere düşen kadının kafasına ayağı ile bastı. Nursen Yetimoğlu polis tarafından aprondan uzaklaştırıldı.