Güzelbahçe Limanı’ndaki balıkçılar, dün, saat 07.00 sıralarında kıyıda ceset görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, incelemesinde, cesedi bulunan kişinin, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı, 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı olan 56 yaşındaki Nurettin Tanrıverdi olduğunu belirledi. Menderes İlçesi’nde galvaniz fabrikası olan, inşaat işçileriyle de uğrayan Tanrıverdi’nin, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsisinde, suda boğularak yaşamını yitirdiği belirlendi.

İki çocuk babası Nurettin Tanrıverdi için bugün, Balçova İlçesi’ndeki Uğur Camisi’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile çok sayıda partili, işadamı ve Tanrıverdi’nin ailesi katıldı. Çalışma arkadaşının intihar etmiş olabileceğine inanmadığını çevresine dile getiren Oktay Vural’ın da gözyaşlarına hakim olamadı.

Nurettin Tanrıverdi, kılınan namazın ardından Narlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

OTOMOBİL BULUNAMADI

Maddi güçlük çeken, en son görüştüğü muhasebecisiyle çeklerinin karılıksız çıktığı haberini aldığı ileri sürülen Nurettin Tanrıverdi’nin, 35 AZ 9210 plakalı Mercedes marka otomobili ve cep telefonu, cesedinin bulunduğu bölgede tüm aramalara rağmen bulunamadı. Hem deniz de hem de karada yapılan çalışmalardan sonuç alınamazken, otomobilin plakası telsizden tüm polis birimlerine bildirildi.

Nurettin Tanrıverdi’nin, eldeki bulgular doğrultusunda intihar ihtimalinin çok yüksek olduğu, otomobilini de canına kıymadan önce herhangi bir sokağa park ettiğinin tahmin edildiği, araştırmanın sürdüğü vurgulandı. Otomobile, cesedin bulunduğu bölgede rastlanılmamasının, Tanrıverdi’nin denize atladığı yerin başka bir yer olduğunu gösterdiği, bu yönde de geniş bir alanda araştırma yapıldığı kaydedildi. Ayrıca, Tanrıverdi’nin geçen hafta memleketi Aydın’daki annesinin yanına giderek helalleştiği de belirtildi.