'Haddinizi bilin. Mesele aday olmak değil, adam gibi durmaktır' yazılı fotoğraflı afiş hazırlatan MHP İl Başkanı Zekai Kaya şu görüşleri savundu:

"Tarihimiz boyunca kurt postuna bürünmüş çakalları da, yediği tasa tüküren yamyamları da gördük. Ama sizin gibi pervasızları daha yeni gördük. Bu hareketin sen ve senin gibilerini nerelere getirdiğini ve neler kazandırdığını biliyoruz. Yüreğin yetiyor, dilin getiriyor, sazının teli vurabiliyorsa bir şiirinde de teşkilatın sana kazandırdıklarını anlat da millet öğrensin. Görüyoruz ki dini kullanan, vatana ihanet edenlerin peşine takılıp onların kayıklarına binmişsin. Ama şunu iyi bil ki çektiğin kürekler boşuna, bu umman sana büyük gelir yol alamazsın. Liderimize hakaretler savurarak sadece birilerine maşa olursun. Aslında sen odundan yapılan asa olmayı da göze almışsın ya. Ne çabuk unuttun. Ülkücü birilerine asa ya da sap olmaz. Devlet Bahçeli gömleği size 10 numara büyük gelir."

KORAY AYDIN'A 'GİDİN EVİNİZDE OTURUN'

MHP'yi meclis dışında tutmak için çaba harcandığını öne süren Zekai Kaya, lidere yönelik taraflı yayın organları aracılığı ile yapılanların 43 yıllık şanlı tarihi olan davaya ihanetle eşdeğer olduğunu savundu. Amacın yeni bir sayfa açmak değil, kavgalar çıkarmak ve parti içinde bölünmeyi hedeflemek olduğunu anlatan Kaya, Koray Aydın'a yönelik şu eleştiride bulundu:

"Sizi destekleyip gaz vererek genel başkanımızın karşısına çıkaranlar şunu iyi biliyorlar ki, asla onların karşısında ses çıkaramayacaksınız. Hiç bir zaman onların isteği dışında muhalefet yapamayacaksınız. Neden mi? Siz de iyi biliyorsunuz. Yüce meclis, hakkında soruşturma yapılan kişiyi istediği zaman tekrar yüce divana gönderebiliyor. Lütfen bunları siz de görün ve gidin evinizde oturun. Bu hareket sizi vekil de yaptı bakan da yaptı."



DHA(KS/COŞ)