MHP İl Başkanı Mete Eke, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın, 12 Eylül değerlendirmesi yaparken, "Sayın Devlet Bahçeli, 12 Eylül’de hangi masanın altında bekliyordu. Sayın Bahçeli’nin, bizim Başbakanımız’la ilgili '12 Eylül süreci olduğunda yeşil sahalarda top koşturuyordu' diye nitelemesi var" yönündeki eleştirilerine yanıt verdi. MHP İl Başkanı Mete Eke, şöyle dedi:

"Sayın Elitaş şunu iyi bilmelidir ki; 12 Eylül 1980 darbesinde Genel Başkanımız başta olmak üzere hiçbir ülkücü masa altında değil, sizi ve zihniyetinizi iktidara getiren güçlerin tezgâhladığı ihtilalcilerin karşısında, dimdik ayakta, Türk Milliyetçisi ve ülkücü olduklarını haykırıyorlardı. Esas bu soruyu bizim size sormamız lazım; O tarihte siz nerdeydiniz? Hangi kaypaklığın peşindeydiniz? Biz, sizi ve sizin geçmişinizi çok iyi biliyoruz. Gezmedik parti, dolaşmadık kapı bırakmadınız. Senin rotan da kıblen de belli değil. Laf söylediğin partinin lideri Merhum Alparslan Türkeş, 12 Eylül 1980’de işkence görüp, mağdur edilirken sen ve senin gibiler bir yerlere payanda olma hesapları yapıyordunuz."

Eke, 12 Eylül'de mağdur olmayanların, mağdur olan bir siyasi partiye söz söyleme hakkına sahip olmadığını anlatırken, "Sen kim, bize laf söylemek kim? Hem darbeleri yendiğinizi söyleyeceksiniz, Hem de 'Niye mağdur olmadın, işkence görmedin' diyerek genel başkanımıza laf söyleyeceksiniz. Bu ne çelişki, bu nasıl hezeyan, size tavsiyemiz bu konularda ulu orta laf söyleyip de Kayseri’nin huzurunu bozmayın. Memleket sizden yalancı bezirganlık değil, hizmet bekliyor. En iyisi siz bu konularda sukut ederek başka işlere bakın" diye konuştu.



DÖ(OE/İD)