Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne gelen Vural, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vural, tutuklu milletvekili Engin Alan’ın tutukluluk halinin sonlandırılması gerektiğini vurguladıklarını belirterek, ''Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz milletvekili Engin Alan’ın tutukluluk sürecinin sonlandırılması gerektiğini vurguladık. Bugün maalesef ki Engin Alan milletvekili olarak tutukludur. Millet iradesini kullanamamaktadır. Bu bakımdan bir MİT mensupları için hukukun dışına taşan bu MİT mensuplarının yangılanmasının önüne kesmek için kanun çıkartanlar bugün maalesef seçilmiş bir milletvekilinin iradesini kullanması için tutuksuz yargılanmasının önünü kapatmaya çalışmaktadır. Hükümetin, Ak Parti'nin  tavrı dorudan doğruya yargıya baskıdır. Bu doğrudan doğruya adil yargılamaya müdahildir. Çünkü AKP bu konunun çözülmesini istememektedir ve samimi bir tavır sergilememiştir. Milletin, egemenliğini ve iradesini hiçbir tehdit, hiçbir baskı vesayet altına alamayacaktır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda kararlıyız” dedi.

ÜLKENİN EKONİMİSİ İYİ DEĞİL

Ülke ekonomisinin iyi olmadığını belirten Vural şunları söyledi: ''Memur 6 aydır zam alamıyor. 6 aydır zam alamayan memura zam aldı diye mi yutturacaksın. Bu gerçekler karşısında daha dikkatli olmak lazım. Başbakan kafasını gömmemeli. Deve misin, kuş musun, devekuşu gibi kafasını kuma gömerseniz elbette olan biteni görmezsiniz. Durum pekte iyi değil anlaşılan. Başbakan bağırıyor çağırıyor herkes fırça yiyor. Hani dünya ülkesiydik, hani dünyanın en iyi ekonomi performansına sahiptir. Bir kuruluşu şöyle kredi ile ilgili bir düzenleme yaptığı zaman onları suçlayan bir tavır sergiliyor. Neredeyse diyecek ki bunu aslında muhalefet partiler yapıyor.Bu bir tezgah oyunu diyecek.”

SÜT PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ

Yeni hayata geçirilen 'Okul Sütü Projesini' doğru bulduğunu belirten Vural, tarım politikalarının ülkede hayvancılığı azalttığını ifade etti. Vural, süt projesinin ortaya çıkmasının ardından, üzerinde durulması gereken birkaç husus olduğunu belirterek, ''Hükümet bu süt projesini, tarımın ve çiftçilerin perişan durumda olduğu için yaptı. Bu bedava süt projesini biz doğru buluyoruz, ama hayvancılık politikası değişmezse buda kafi gelmez. Bazı rahatsızlananlar oldu. Bunun üzerinde de Tarım Bakanı süt projesinin provake edildiğini söyledi. Çocuklarımızı provakatör olarak ilan ettiler. Projenin devam etmesi gerekli. Okullarda dağıtılan sütün iyice analiz edilip incelenmesi gerekiyor." ŞEHİTLERİMİZ VAR

Terör saldırısına da değinen Vural, ''3 şehidimizin var. 2  polisimiz de yaralandı. Hükümetin, PKK terör örgütü ile müzakere ettiği bilgileri geldi. Sayın Başbakanın da terör örgütünün silah bıraksalar yönündeki söylemleri, PKK terör örgütünün elini güçlendiriyor. Hükümet terör konusunda yanlış yolda. Terörle müzakereyi, terörle mücadelenin bir parçası gibi gösteriyor. PKK'nın saldırıları sonucu şehit olmuş güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralanan polislerimize de acil şifalar diliyorum''dedi. Konuşmasının ardından Vural Çorlu'dan ayrıldı.



MY (LK/RT)