MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Bartın il başkanlığının istişare toplantısına katıldı. Bartın Belediyesi'nin tesislerinde yapılan toplantıda konuşan Büyükataman ülkenin geldiği noktayı endişe ve ibretle takip ettiklerini belirterek, "Önümüzdeki 3 yıl milletimizin yarınları için, nasıl bir seyir takip edeceğinin ilk işaretini milletimiz 2013 yılında gerçekleştireceğimiz mahalli idareler seçimlerinde ortaya koyacak. Yıl 2002 milletin huzuruna çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi yeni kurularak, bir büyük iddia ortaya koydu. Milletin karşısına çıkan bu parti, biz yoksulluğu bertaraf edeceğiz, biz yolsuzlukların üstesinden geleceğiz, biz yasakları kaldıracağız, bu çağrı kendilerinin de tahmin edemeyeceği şekilde toplumda karşılık buldu. Sonra tek başına hükümet olma sorumluluğunu üstlendiler. Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla, yönetim sorumluluğu teslim edildi. Ama geride bıraktığımız 10 yıla bakıldığında bize göre ülkemiz ve milletimiz adına kayıp yıllar olarak ifade ettiğimiz, bu 10 yılın sonunda ülkenin geldiği ve getirildiği noktayı hep beraber endişe ve ibretle takip ediyoruz" dedi.

Ülkede yapılan yolsuzlukların sıradanlaştığını ifade eden Büyükataman, "Mahalli yönetimlerin emanet edildiği kadrolar başta olmak üzere artık her kademede yolsuzluklar sıradan işler haline geldi. Yoksulluk sanki milletimizin kaderiymiş gibi, insanlarımız bir önceki gününü arar, yarınlar adına umutsuzluğunu karamsarlığını dillendiren, adeta çaresizliğe mahkum edilmiş, sadaka kültürünün hakim kılındığı bir toplum yapısının inşa edildiği noktaya taşındı" diye konuştu.

Büyükataman, Ak Parti'nin bütün kurumlara savaş ilan ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Yargısından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne varıncaya kadar, tartışmaya açılmayan hiçbir kurumumuz ve değerimiz kalmadı. Darbelerin önünü almak, darbecilerden hesap sormak masalları arkasına gizlenerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin itibarsızlaştırılmasını, sudan sebeplerle bahaneler üreterek bu ülkenin terörle mücadele konusunda olağan üstü başarılar ortaya koymuş, çok sayıda üst düzey komutanını açtıkları davaların sanıkları sıfatıyla kodeslere tıktılar. Türk siyasi tarihinde belki dünyada örneği görülmeyen ölçüde, Genelkurmay Başkanlığı gibi çok önemli bir kurumun gözbebeğini darbe teşebbüsü ile cezaevine tıktılar."

 

AA (MÇ/RT)