MHP Genel Sekreteri Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis’in toplanıp toplanmaması hususunda Devlet Bahçeli’nin, '5 saat konuşacağınıza, Şemdinli’de 5 saat devletin gücünü gösterin' diyerek bu konuda en güzel cevabı verdiğini belirterek, ancak AKP hükümetinin terörle mücadele etmek yerine müzakere etmeyi tercih ettiği için CHP ile kısır bir tartışmanın içine girdiğini kaydetti.

Büyükataman, Hüseyin Çelik’in söz konusu ifadelerinin AKP Hükümeti'nin bu zamana kadar, PKK terör örgütüyle mücadeledeki kayıtsızlığını, zaaf ve zayıflığını, teslim ve taviz eksenli siyasetini bir kez daha tescillediğini iddia ederek şöyle devam etti:

“Ülkemizin her bir vatandaşı, özelde Mehmetçiklerimizin her biri bizim için çok değerlidir. Biz her Mehmetçiğimizi, her evladımızı Cenab-ı Allah’ın kutsal bir emaneti görürüz. İktidardaki bir partinin, bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı yapmış bir kişinin bu değerlendirmeleri yapmasının izahı mümkün değildir. Hüseyin Çelik’in bu sözleri ancak bir şuuraltı psikolojisiyle açıklanabilir."

"GÖNLÜNÜN KİMLERLE OLDUĞU KONUSUNDA TEREDDÜT YOK"

Genel Sekreter Büyükataman, Çelik'in sözlerini, Mehmetçiğimizin kahramanca yaptığı bir operasyonda kaybettiği yakınının acısıyla sarf ettiğini düşündüklerini belirterek,

“Üslubu beyan ayniyle insandır. Yakın zamanda terörist olan yakını güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen Hüseyin Çelik’in gönlünün kimlerle olduğu konusunda bir tereddüdümüz yoktur. Haliyle 'Birkaç Mehmet' diyerek küçümsediği şehitlerin annelerin gözyaşlarına bir muhabbet hissiyle bakmasını da beklemiyoruz. Ancak en azından şu mübarek günlerde bu acıya saygı duyması üslubunu buna göre düzenleme mecburiyeti vardır” diye konuştu.