MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını ve hiçbir zaman olmayacağını belirterek, CHP’nin mutabakat çağrısına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Kapılarımız bölünmede tokalaşan niyetlere sonuna kadar kapalıdır. Uludere havarilerine sırtımız dönüktür. CHP boşuna çırpınmamalı, daha fazla gururuyla oynamamalıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali nedeniyle Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen halk konserine katıldı. Bahçeli, stadyumu dolduran binlerce Ispartalının alkışları arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Reşat Doğru, Sadir Durmaz, milletvekilleri, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindeki belediye başkanlarıyla konser alanına geldi. Bahçeli burada Ahmet Şafak ve Emel Sayın konserini ilgiyle izledi.

CHP BOŞUNA ÇIRPINMASIN

Daha sonra gündemdeki konularla ilgili açıklama yapan Devlet Bahçeli, Sözde Kürt sorununun mucitlerinin amacının Türk milletini etnik kimlik değirmeninde öğütmek ve ezmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“İşte böylesi bir ihanete AKP ve CHP alet olmaktadır. CHP, AKP ezberi olan 'analar ağlamasın' istismarına sığınıp sözde Kürt sorununun elçiliğine soyunacağına terörle ve bölücülükle nasıl mücadele edileceği konusundaki fikirlerini ileri sürmelidir. Peki, sözde Kürt sorunundan bahsedenler lafı dolaştırmadan, eğip bükmeden amaçlarının ne olduğunu, gündemlerinde nelerin bulunduğunu, akıllarında nelerin yer ettiğini mutlaka izah etmeli ve milletimize de açıklamalıdır. CHP’nin öneri diye gündeme taşıdığı 10 maddelik ‘Çöküş planı’nın yalnızca iki yerinde terör ifadesine öylesine yer verilmiş, bölücülük sorununa ise hiç değinilmemiştir. 'Akil İnsanlar Grubu' oluşturulması ile ilgili düşüncesi PKK’nın. İmralı canisinin gündeme getirdiği önerilerinin tıpatıp aynısıdır. Şimdi bize dönüp PKK’nın tekliflerini görüşmemiz konusunda çağrılarda bulunulmaktadır. Hatta 'Ne olmuş ismi de değiştiririz' diyerek, bizim yalnızca isme takıldığımız CHP Genel Başkanı tarafından iddia edilmektedir. Biz şekle değil öze, zarfa değil mazrufa bakıyoruz. Bu saatten sonra, yalnızca isim değişikliğiyle bizim PKK’nın tekliflerini görüşebileceğimizi sananlar büyük bir handikap ve hata içinde olduklarını bilmelidir. Kapılarımız bölünmede tokalaşan niyetlere sonuna kadar kapalıdır. Uludere havarilerine sırtımız dönüktür. CHP boşuna çırpınmamalı, daha fazla gururuyla oynamamalıdır.”

MHP Lideri, konuşmasının ardından belediyeye ait yatırımların toplu temel atma ve açılışını yaptı. Bahçeli, Emel Sayın konserini izledikten sonra Ankara’ya döndü.

ME(HA/SSA)