MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Uluslararası Isparta Gül ve Halı Festivali etkinlikleri kapsamında Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy beldesini ziyaret etti. MHP lideri Bahçeli, ilk olarak geçen ay kanserden yaşamını yitiren AK Partili Belediye Başkanı Lokman Gökmen’in baba evini ziyaret edip başsağlığı diledi. Bahçeli’yi Lokman Gökmen’in babası Mustafa Gökmen ile ailesi karşıladı. Burada Bahçeli’ye soğuk ayran ikram edildi. Gökmen’in ruhu için Kuranı Kerim’den ayet okundu.

Bahçeli taziye ziyaretinden sonra Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde incelmelerde bulundu. Bahçeli, müzeyi bir partinin genel başkanı olarak ziyaret eden ilk isim oldu. Ardından Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü müze haline getirilmiş olan evi ziyaret eden Bahçeli, burada Demirel’in çocukluk hayatını anlatan fotoğrafları ilgiyle izledi.

Süleyman Demirel'in 7 kez başbakanlığını ve bir cumhurbaşkanlığı görevini temsil eden 8 kubbeli müze ana binasını gezen Bahçeli, Müze Müdürü Osman Siviloğlu’ndan bilgi aldı. Siviloğlu, müzede Süleyman Demirel’e ait 45 bin kitap, yerli ve yabancı süreli yayın koleksiyonu, yurtiçi ve yurtdışında kendisine hediye edilen 8 bin eşyanın taranıp web sitesine aktarıldığını, ancak web sitesinin henüz faaliyete geçmediğini kaydetti. 126 bin fotoğraf albümü, 4 bin tablonun da tarama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Siviloğlu, “Sayın Demirel sahip olduğu tüm dokümanları saklamış, korumuş. Toplam 6 milyon doküman var. Burada bir kültür turizmi var” dedi.

DEMİREL'İN FÖTR ŞAPKALARINI SORDU

Bahçeli, 6 milyon dokümanın siyasi tarihimiz için önemli olduğunu söyledi. Bahçeli, özellikle Demirel’in fötr şapkalarını sordu. Demirel’in Doğru Yol Partisi Genel Başkanı olduğu dönem seçim mitinginde fötr şapkasını almak isteyen vatandaşa vermediği, o şapkanın müzede olup olmadığını sordu. O şapkanın müzede olmadığı söylendi. Bahçeli, yanındaki fotoğrafçısına da bu şekilde arşivlerini sıkı tutmasını tembihledi. Ardından müze özel defterini imzalayan Bahçeli, 'Devleti ve milleti için verilen bir hizmeti zaman içinde izleme fırsatını gördüm. Bürokrat Demirel, Genel Başkan Demirel, Başbakan Demirel, Cumhurbaşkanı Demirel. Her siyasetçi bu müzeyi görmeli. Birikim ve tecrübeyi görmeli. Bu müzenin oluşmasına karar veren ve gerçekleştirenleri tebrik ediyorum' diye yazdı.

Bahçeli son olarak bir gül bahçesini gezdi. Burada boynuna gülden kolye takılan Bahçeli, gül toplama yarışmasında dereceye giren kadınlarla fotoğraf çektirdi. Bahçeli kendisine eşlik edenlerle birlikte Isparta gülü topladı. Ardından Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen konser programına geçti.

ME (HA/SSA)