MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeci, açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere Ankara'dan karayoluyla Samsun’a gelirken partililer tarafından Kavak ilçesinde 2 kilometre uzaklıktaki bir akaryakıt istasyonunda karşılandı. Daha sonra MHP'li Kavak Belediyesi tarafından yapılan otogarın açılış törenine katıldı. Halk oyunu gösterisi ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar bizim üslubumuzda partizanlık ve yandaş kayırması olamamıştır. Bizim kitabımızda ihale vurgunculuğuna pirim vermek, milletimizin alın teriyle verdiği vergileri peşkeş çekmek görülmemiştir" diye konuştu.

MHP'nin belediyecilik anlayışının dürüstlük ışığından, Allah’ın yolundan ve ahlak çizgisinden ayrılmayan ve bundan sonra da ayrılmayacak bir zihniyetin temsilcileri olduğunu anlatan MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle dedi:

"Bunları çekemeyen hasetliğinden neredeyse çatlayan AKP hükümeti belediyelerimize çamur atarak, sahte belge ve uydurma bilgiler üreterek milletimizle aramıza güvensizlik tohumu ekmeye çalışmaktadır. Bunun için belediyelerimiz baskı ve tehdit altındadır. İktidar milletimizin desteğine ve oyuna bu şekilde hareket etmektedir. Müfettiş tasallutuyla sahte ve ipe sapa gelmez iddialarla tertemiz alınları güneş gibi parlayan, sicilleri kirletmenin arayışındadır. Ne yaparsa yapsın, hangi oyunu sergilerse sergilesin başaramayak ve belediyelerimizi sindiremeyecektir. Ellerinde yolsuzluğun çıkmayan lekesi, üzerinde yozlaşmanın kalın tortusu ve yakalarında dolandırıcılığın kazanmış etiketi bulunanlar her zaman kaybetmeye mahkumdurlar" diyerek şöyle devam etti:

"MHP’li belediyelerin çalışma şevkini hizmet heyecanını ve mensubiyet ruhunu zedelemeye çalışanlar karşılarında her zaman bizi bulacaklardır. İnşallah gün gelecek uğursuzluğun, usulsüzlüğün ve haksızlığın hesabını sizlerden aldığımız güçle misliyle soracağımızı büyük bir inançla buradan duyurmak istiyorum."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha sonra Kavak İlçesi'nde Hilal Kent Yapı Kooperatifi'nin temel atma töreni ve Atatürk Parkı açılışına katıldı.