Reklama ayıracak parasının olmadığını ifade eden Şahin, medyada yer alabilmek ve haber sitelerinde tıklanmak için bu tür açıklamalar yaptığını belirtti. Şahin, kongrede adaylıktan çekilme sebebi ile ilgili olarak da, “Bahçeli ve ekibi delegelere büyük baskı yaptı” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, pazar günü Ankara’da gerçekleştirdiği 10'uncu Olağan Büyük Kurultayı öncesi adaylığını açıklayan daha sonrada adaylıktan çekilen MHP Kayseri eski Milletvekili Seyfi Şahin, çarpıcı açıklamalar yaptı. Kendisine ait olan sağlık merkezinde basın toplantısı düzenleyen Şahin, adaylığını açıkladıktan sonra yaptığı “Zinayı yasaklayacağız, boşananı döveceğiz" şeklindeki açıklamalarının şaka olduğunu kaydetti.

MEDYADA YER ALABİLMEK İÇİN

Şahin, “Reklama ayıracak paramız yoktu. Bu nedenle medyada yer alabilmek için bu tür çarpıcı açıklamalar yaptık. Magazinel açıklamalar yapmayı tercih ettik. Yoksa dövmek bizim anlayışımıza da, inancımıza ve hukuka da aykırı bir durum. Ama genel başkan olsaydım sevgi saygı çerçevesinde boşanmaları önleyecek çalışmalar yapacaktım. Bir diğer konuda Anıtkabir’de Atatürk’ün mezarının üstüne ruhuna fatiha yazılmasıydı. Müslümanlıkta bu var. Bu nedenle yazılmasından yanayız” dedi.

“TEHDİT VE BASKI VARDI”

Şahin, kurultayda adaylıktan çekilme sebebi ile ilgili olarak da, “Devlet Bahçeli ve bazı il başkanları delegeler tehdit edip, baskı yaptı. Demokrasiye uygun olmayan baskılar oldu. Biz en az 200 oy alabilecektik. Genel kurulda konuşabilseydik bu oyu alabilirdik. Bu bakımdan şu veya bu şekilde genel merkezin aşırı derecedeki hukuk dışı baskısı nedeniyle engellendi. Ve böyle bir sonuç ortaya çoktu. BU nedenle adaylık için gerekli olan 40 imzayı bulamadık” diye konuştu.

ANKETTE YÜZDE 57 HAYIR ÇIKTI

Basın toplantısında MHP ve kendisi ile ilgili anket yaptırdığı dile getiren Şahin, “Ankette ‘Seyfi Şahin MHP genel başkanı olursa MHP’ye oy vermeyi düşünüyor musunuz? sorusu yönelttik. Ankete katılanların yüzde 26’sı evet, yüzde 17’si belki, yüzde 57 ise hayır vermeyiz diyor. Bu sonuçların sağlıklı olduğuna inanıyorum ve yemin ediyorum. Yani evet ve belkilerin oranı yüzde 43. Bu bir iktidar yüzdesidir. Yani MHP’ye iyi biri genel başkan olursa parti ilk seçimde iktidar olacak. Çünkü bu millet AKP’nin ve diğer partilerin bölücü politikalarından bıkmış durumda ancak MHP’den de umutlu değil” dedi.