İlk olarak Gelibolu İlçe Başkanlığını ziyaret eden Koray Aydın, ardından Lapseki'ye gitti, daha sonra Çanakkale merkezine geldi. Aydın, parti binası önünde İl Başkanı Efkan Erkan ve partililer tarafından karşılandı. Burada bir basın açıklaması yapan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, aday olmasında iki önemli etken olduğunu söyledi. Birincisini önümüzdeki günlerde Türkiye'nin gündemine gelecek olan yeni Anayasa olarak açıklayan Koray Aydın, yeni Anayasa'nın, Türk Milleti ve Türk adı çıkarılarak, Türk milletinin bir etnisite durumuna düşürülmesi ve bir alt kimlik haline dönüştürülmesi faaliyeti olduğunu savundu.

Bunu sinsi bir plan olarak gördüğünü ifade eden ve bugüne kadar başarıyla uygulandığını öne süren Aydın, "AKP, Uyum Komisyonuna vermiş olduğu teklifte, Anayasa'dan Türk milletinin ve Türk'ün adını çıkaran bir teklif olarak sundu. Yani niyetini belli etti. Anayasa'dan Türk milletinin ve Türk'ün adı çıkarsa sanki ortalık süt liman haline dönüşecek ve Türkiye'nin başına bela olmuş PKK terörü sanki sahneden çekilecekmiş gibi. Biz böyle bir duruma müsade edemeyiz. Çünkü bu tarihimizde, Anayasa yaptığımız günden beri egemenliği kullanan Türk milletinin tasfiyesi manasına geliyor bu. 4 Kasım günü MHP Genel Başkanlığı bana nasip olursa bütün kadromuzla beraber meydanlara ineceğiz. Tam bir seferberlik içinde bu hain planı bozmak kararlılığındayız" dedi.

Aday olmasında etkili olan ikinci etkenin ise Türkiye'de önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapılacak üç önemli seçim olduğunu belirten Koray Aydın, "Önce mahalli seçimler, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi ve daha sonra da milletvekilliği seçimi olacak. Yani 3 yılda Türkiye'nin siyasal yapısı yeniden şekillenecek. Biz böyle bir dönemde MHP'nin başrol oyuncusu olmasını istiyoruz" dedi.



BG,EK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)