MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Büyük Kurultay öncesi Bursa'da çalışmalarını sürdürdü. Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Geçit Mahallesi'nde Özdilek önünde büyük bir konvoy tarafından karşılanan Koray Aydın'a partililer çiçek verdi. Burada basın mensuplarına 4 Kasım'da yapılacak kurultay hakkında değerlendirmede bulunan Koray Aydın, "Türkiye'de gittiğim illerde, MHP tabanında ilgi ve alaka var. Bunu tetikleyen bir değişim dinamiği var. MHP'de müthiş bir değişim arzusu var. Tabanın bu beklentilerini MHP yönetiminin delegasyonunun algıladığını düşünüyorum. O yönde de lehimize büyük gelişme var. Bugün kongre olsa seçimi kazanırız" diye konuştu.

Bursa'da da büyük güç yakaladıklarını düşündüklerini belirten Aydın, delegeler ile birebir görüştüklerini ve Bursa'nın yarısından fazlasının kendisine oy vereceğini söyledi.

Açıklamalarının ardından partisinin il binasına geçen Aydın, burada bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, ekonomi, dış politika ve terör konularına dikkat çekti. Ekonomi politikalarında hükümeti Ağustos böceğine benzeten Aydın, üretim yapmadan, sıcak para girişine dayalı bir sistem yürütüldüğünü ve yakında bunun çökeceğini ileri sürdü.

"HÜKÜMET TERÖRLE MÜCADELE DEĞİL, MÜZAKERE EDER HALE GELMİŞ"

Terör konusunda iktidarı eleştiren Aydın, "Bu iktidarın ayrılıkları esas alan, kaşıyan, bu milleti bir arada tutan ortak paydalar değil, ayrılıkları esas alan politikalarla iştahlandırdığı, bu işi biraz daha taviz noktasına getirerek şımarttığı terörizm, açılım politikaları ile doruk yaptı. Türkiye terörle mücadelede ayrı bir kulvara geçti. Özellikle dayatmalara dayalı olarak Ortadoğu politikasını şekillendirenlerin sırtını sıvazlamasıyla ne oldum delisi olan iktidarın, değil terörizmle mücadele etmek, terörle müzakere eder hale gelmiş" diye konuştu.

"ÖCALAN NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR"

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yalan söyleyen Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dır" iddiasında bulunan Aydın, "Başbakan 'Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz' diyor. Bakın pişkinliğe, bakın riyakarlığa. Devam et bakalım, neyi müzakere edeceksin? Müzakere demek masanın bir tarafında Öcalan diğer tarafında Recep Tayyip Erdoğan demektir. Masanın üstünde de Türkiye var. Öcalan ne istediğini biliyor, kafası senin gibi karışık değil. Senden Türkiye’nin bir bölümünü istiyor. Pazarlık edeceksin. Neyin pazarlığını yapacaksın? Sana daha azını mı verelim diyeceksen. Şunu hiç kimse unutmasın. Türk milletinin geleceğini pazarlık konusu yapmaya hakkı yok" dedi.

"SAF BİR BAŞBAKANIMIZ VAR"

Oslo'da yapılan görüşmelerde nelerin konuşulduğunu öğrendiklerini söyleyen Aydın, "Saf bir başbakanımız var. O kadar ayakları yerden kesilmiş, gücün kendisinde o kadar toplandığını zannediyor ki göreceksiniz bir gün sert bir kayaya çarptığında yerle bir olacak" diye konuştu.

"3 MİLYON ÜYE HEDEFİ"

MHP Genel Başkanı olduğu takdirde halkın ayağına giderek, onlarla kucaklaşacağını dile getiren Aydın, sloganlarının da 'MHP her yerde' olduğunu söyledi. MHP'de üye kayıtlarını açacaklarını da ifade eden Aydın, tek adam partisi olmayacaklarını vurguladı. Aydın, seçimlere kadar da 3 milyon üyeyi kayıt etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.