Yozgat’a gelen Koray Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda partililerle buluştu. Burada konuşan Aydın, MHP'nin iktidarın en büyük alternatifi olduğunu belirtti. MHP ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini çözümlerini her platformda anlatacağını; iddiasını insanlara fark ettirerek, iktidar coşkusunu, heyecanını onlara yansıtacağını belirten Aydın şunları söyledi:

“Eğer biz iktidar heyecanımızı ve coşkumuzu bu büyük millete yansıtırsak, bu büyük Türk milleti alternatifsiz olmaktan çıkar. Bugün AK Parti’yi besleyen ana damar ‘alternatif yok ki’ sözüdür. ‘Alternatif mi var’ diyorlar. Kendini bu yere konumlandırmış çözüm önerilerini milleti ile paylaşmış kendi kadrosunun gücüne inanarak ayaklarının üzerine dikilmiş, gözlerini de iktidar hedefine kilitlemiş bir Milliyetçi Hareketi, büyük Türk milleti fark eder ve uzattığımız o eli tutar ve yakalar."

AK Parti'nin insanlara baskı yaparak iktidarını sürdürdüğünü iddia eden Koray Aydın, "Bunlar ne oldum delisi olmuşlar, ayakları yerden kesilmiş, onun için zalim rolünü oynuyorlar, çünkü daha ülkücünün tokadını yemediler, onu bir yesinler dünyanın kaç bucak olduğun görecekler" dedi.

BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren Aydın, “Düşünün bu partinin genel başkanı 15 yıldır Odalar ve Borsalar Birliğinin Genel Kurulu'na katılmadı. Arkadaşlar bizim anlatacak fikrimiz yok mu? Bizim orada söyleyecek hiç mi bir şeyimiz mi yok? Bu güvensizlik nedir? Ben MHP Genel Başkanı olursam Odalar Borsalar Birliğinin salonuna bütün kadromla gidip, Türkiye’nin bütün temel meselelerindeki görüşlerimizi o salonda anlatmak zorunda olduğumuz bilincinde hareket edeceğim" dedi.

Bahçeli'nin yönetim tarzını da eleştiren Aydın, şöyle konuştu:

"Bu bir tercih meselesidir. Şimdiki liderin tercihi böyle, medyayı fazla kullanmayan, bu tür zeminlerde fazla görülmeyen, belli zamanlarda meramını anlatan, medyayı az kullanan bir tercih kullanıyor, buna saygı duyacağız, tercih böyle. Ben de bu tercihle MHP’nin bu halinden ileriye gidemeyeceğini söylüyorum. Tam tersine MHP her yerde olmalı ve iktidar projesini Türk Milletinin önüne koyarak, meydanlara çıkarak milletiyle bütünleşerek bunu hayata geçirmesini istiyorum.”

MHP Genel Başkan Adayı Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Yozgat ziyaretini tamamladıktan sonra Kırşehir’e geçti.