Trakya turunda Tekirdağ’ın ardından Kırklareli’ne giden MHP Trabzon Milletvekili ve Genel Başkan adayı Koray Aydın parti il başkanlığını ziyaret etti. AK Parti iktidarının Suriye’de bataklığa saplandığını ifade eden Aydın şunları söyledi:

“Evvela bu AKP’nin çıkıp Türk milletinden özür dilemesi gerekir. ‘Yanlış yaptım. Amerika’nın taşeronu oldum, getirdim sizi burada bataklığa sapladım, neredeyse iç savaş çıkaracak bir ortam içerisinde ne yapacağımı şaşkın hale geldim’ diyerek Türk Milletinden özür dilemesi gerekir. Ama AKP siyasi yüzsüzlükte sınır tanımayan bir parti. Bunu yapmıyor. Milliyetçi Hareket Partisi de işin bu yönünü elinde tutarak kendisine yapılmış bu haksızlık karşısında elinin güçlendirilmesi için hükümete verilen tezkere yinede bu çerçeve içerisinde değerlendiriyor. Aslında verilmiş olan bu tezkere bence AKP’nin başarısızlığının yazılı metne dönüştürülmüş şeklidir.”

KURTULMUŞ VE SOYLU SÜS BİTKİSİ

Bir süre önce AK Parti’ye katılan Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu’nun partinin bahçesinde bir süs bitkisine benzeten Koray Aydın, “Bunların hepsi ileri de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin alt yapısı ilgili olarak AKP’nin attığı hamleler olarak nitelendiriyorum. Bu her ikisini de AKP’nin bahçesinde birer süs bitkisi olarak görüyorum” dedi. Bir süre partililerle sohbet eden Aydın daha sonra Edirne’ye geçti.

AKP’NİN İKTİDAR ALTERNATİFİ MHP’DİR

Edirne şehir girişinde partililer tarafından karşılanan Koray Aydın, ilk olarak MHP Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Parti girişinde davul-zurna ile karşılanan Aydın, Türkiye’de MHP’nin AK Parti iktidarına alternatif olarak görüldüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye kısa zamanda 3 büyük seçim yaşayacak. Biz MHP’nin başrol oyuncusu olmasını istiyoruz. İktidar isteyen bu heyecanı duyan, bunun içinde gereğini yapma kararlılığında olan bir MHP olsun istiyoruz. Türkiye’nin bütün temel meselelerinde çözümlerini ortaya koymuş, bunu halkıyla paylaşan, bütün kesimlerle bir araya gelerek. Bu enerjisini zinde bir MHP arzuluyoruz. Türk milletinin bir gözüyle de MHP’yi takip ettiğini biliyoruz. Bu millet kötü yönetildiğinin farkında. Biz yeniden yapılanan bir MHP’nin bu özlemlerine cevap vereceğini düşünüyoruz. Amacımız MHP’nin iktidar alternatifi haline dönüşmektir. Yani MHP Türk milletinin yeni toplanma merkezi haline gelebilir. Çünkü bütün veriler bunu güçlendiriyor. Bu iktidarın alternatifi solda değildir, bu alternatif MHP’dir.”

Açıklamalarının ardından partililerle Elit Düğün salonunda bir araya gelen Aydın, geceyi Edirne’de geçirdikten sonra sabah Uzunköprü ve Keşan ilçelerini ziyaret edecek.

EÖ,AÜÜ(LK/SSA)