MHP Aydın İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Genel Başkan adayı Ahmet Çakar, 4 Kasım'da yapılacak olan kongrede kendisine destek istedi. Çakar'a toplantıda İl Başkanı Fevzi Köse, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ve Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu eşlik etti. Aydın'da partililerinden destek isteyen Çakar, MHP'nin çok zorlu süreçlerden geçerek bu günlere geldiğini ifade etti. Partinin tek eksikliğinin imkansızlıklar ve kifayetsizliklerden dolayı milletle buluşamaması olduğunu ileri süren Çakar, "Milletimiz ve halkımızla buluşabilmek için yeniden bir doğuş yapmak zorundayız. 4 Kasım'daki kongremiz bu buluşma için büyük bir fırsattır. Hareketin yeniden doğuşu ve Türk milletiyle buluşması açısından önemli bir fırsat yakaladık. Bu davada yetişmiş bir insan olarak bu kongrede değişim isteğinin ortaya çıkması nedeniyle ben de Genel Başkanlığa aday oldum. Daha iyi yönetimler ortaya koymak için bu göreve talip oldum" diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN OY İSTEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den oy da isteyen Ahmet Çakar, "Sayın Genel Başkanımızı 1997 kongresinde seçenlerden birisiyim. 2009'da üst kurul delegesiydim, oy verenlerden biriydim. Şimdi ben Genel Başkanımdan oy istiyorum. Arkadaşlar bunu not edin. Biz O'na oy vermedik mi? Verdik. Şimdi sıra bizde, O bize oy verecek. O'ndan talep ediyoruz" dedi. 42 yıllık siyasi tecrübesine dayanarak "Karizmatik lider" politikasının bittiğine inandığını kaydeden Çakar, "Soğuk Savaş dönemi karizmatik lider siyaset algısının artık bittiğini ve çağ dışı kaldığına inanıyorum. Fikir ve kadro merkezli bir siyaset algısını ortaya koymamız lazım. Bunun için 'Ben yok, biz yetmez, hepimiz varız' dememiz lazım. Artık bu işi hep beraber yürütmek zorundayız. 'Ortak Akıl ve Demokratik Akıl' dediğimiz aklı yakalayarak Türkiye'nin birikmiş meselelerini çözeceğimize ve Türkiye'yi yakın gelecekte dünyanın en güçlü devleti yapabileceğimize inanıyorum" dedi.

100 AKİL ADAM PROJESİ

Göreve seçilmeleri halinde '100 Akil Adam' projesini hayata geçireceklerini belirten Çakar, "Bu bizim için çok kolay ve basit. Çünkü 1965'ten 2012'ye kadar her yıl üniversitelerden siyasi ideolojik şuuru ve bilinci olan kadro yetiştiren bir hareketiz. Binlerce kadro adamı arasından eleyerek 100 akil adamı bir araya getireceğiz. Dört kısımdan oluşacak akil kadromuzda eşit sayıda bilim adamları, siyaset adamları, iş adamları ve devleti yöneten yüksek bürokratlar olacak. Bu bizim için bir çekirdek kadro olacak. Bu kadro Milliyetçi Hareketin kurum ve kuruluşlarına fikir ve proje üretecekler. Pentagon çalışıyor, istihbarat çalışıyor, MİT çalışıyor, devletin kurumları çalışıyor ama Milliyetçi Hareketin de 100 Akil Adamı çalışacak. Projeler üreterek Türkiye'yi ABD'nin, AB'nin, İsrail'in vesair güçlerin vesayeti ve baskısından kurtaracağız" diye konuştu.



CU(AÖ/SS)