MHP Erzurum İl Başkana Zekai Kaya, İl binasında düzenlediği basın toplantısı ile olayları kınadı. Erzurum'un son zamanlarda hiç alışık olmadığı şekilde acı, üzüntü ve şaşkınlık veren olaylarla karşılaşmakta olduğuna değinen Başkan Kaya, şöyle dedi:

"İnsanımız kah saçma olaylar sonrasında hayatını kaybetmekte, kah bir palyaço gibi görülmekte, küçük düşürülmekte ve alaya alınmaktadır. Bunun en son örneği de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Pasinler'de bir vatandaşımızın onur ve gururunu ayaklar altına alan son skandal uygulamasıdır. Bakanlık koltuğuna oturduğu günden itibaren son derece hayret veren, insanı şaşkına çeviren tutum, davranış ve açıklamaları ile gündemden düşmeyen sayın İçişleri Bakanı'nın takla atmaya zorladığı ve alay konusu haline getirdiği insanımıza yönelik davranışını kınıyor ve kendisini özür dilemeye değil, doğrudan istifaya davet ediyorum. Çünkü bu ayıbı, bu utanç dolu davranışı kuru bir özürün temizlemeyeceği inancı sadece camiamızda değil, halkımızın tamamına yakınında oluşmuştur. Bu davranış bozukluğu özellikle sosyal paylaşım sitelerinde ağır biçimde eleştirilmiş ve eleştirilmeye de devam etmektedir." 

MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, yöre insanının burnunda halkası bulunan sirk ayısı veya bir palyaço, kralını güldüren bir soytarı da olmadığını belirtirken, "Duruş ve vakarı ile hep gönüllerde taht kurmayı başarmış Erzurum insanına 'Hele bir takla at ya da oyna görelim' deme hakkına hiç kimse sahip değildir, olamaz da. Kaldı ki o kişi bir Bakan hatta Başbakan veya Cumhurbaşkanı olsa bile. Davulun çalmasıyla birlikte oynamaya çalışan 60 yaşındaki o güzel insanımızın içine sürüklendiği duruma seyirci kalan ve hatta yetmiyormuş gibi tempo tutan kişileri, özellikle de Pasinler Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı'nı esefle kınıyor, kendilerini ağa babalarına sevgilerini gösterme adına göbek atmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kaya, son zamanlarda yine şehit haberlerinin gelmeye başladığı, Aşkale'deki 5 TEDAŞ işçisinin acılı yuvalardan feryadın yükseldiği bir sırada, davul-zurna çalan müzisyenlere 'çalın' diyerek talimat veren İçişleri Bakanı'nın, ne kadar itici ve insan onurunu kırıcı bir davranış sergilediğini televizyonlardan izleyip- izlemediğini sordu. Kaya, "İzlemiş ise nasıl bir ruh haline bürünmüştür doğrusu çok merak ediyorum. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, acaba başkalarına sevgisini böylemi göstermektedir? 60 yaşındaki hemşerimizin bu üzücü olayı karşısında el vurarak şak şakçılıkta usta vazifesi üstelenen Pasinler Belediye Başkanına sormak istiyorum Belediye Başkanı olmanın yolu takla atmaktan amuda kalkmaktan mı geçiyor? Soytarı şekil değiştirip Belediye Başkanlığı kisvesine bürünmüş olsa da biz biliyoruz ki o soytarılığını yapmaya devam edecektir. Soytarı Kralına karşı her türlü şaklabanlığı ve şebekliği yapmada hüner sahibidir. Onun için hakikatin bir manası yoktur. İnsanların onur gururu incinmiştir kimin umurunda. Bu soruların cevabını tüm kamuoyunun beklediğini özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.



KB(KS/İD)