Esnaf Sarayı toplantı salonunda yapılan MHP İl İstişare Kurulu Toplantısı’na MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri ve partililer katıldı. MHP’nin 4 Kasım’da yapacağı büyük kongresi ile ilgili soruları cevaplandıran Büyükataman, şunları söyledi:

"MHP’nin tüm il ve ilçe kongrelerini tam bir olgunluk içinde gerçekleştirildi. Çok adaylı kongreler yaptık. MHP’nin bu konudaki olgunluğuna delalet edecek olan bu sürecin taçlanacağı son kongremiz 10’uncu olağan büyük kongremizdir. Bu süreçte ilçe ve il kongrelerimizde nasıl ki hizmete talip olma hususunda çok sayıda arkadaşımız yarıştıysa genel başmanlık konusunda da aday olmayı düşünen, bu niyetini kamuoyuna ilan edip paylaşan arkadaşlarımız var. Önümüzdeki günlerde yeni arkadaşlar da aday olabilir.”

Büyükataman, MHP’nin iktidar hedefiyle yola çıktığını belirtip, “Tam bir demokrasi şöleni içerisinde ve büyük bir olgunlukla MHP’nin ilkelerine, geleneklerine, ahlak anlayışına uygun, nezaket içerisinde bu süreci geçireceğiz. Sonuçta da delege arkadaşlarımızın uygun bulduğu genel başkan adayımızı 4 Kasım’da seçeceğiz. 4 Kasım MHP’nin şöleni olacak. Bu kurultayda aziz milletimize vereceğimiz çok ciddi mesajlarımız olacak” diye konuştu.