Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde iddiaya göre dün karşıt görüşlü 2 grup arasında kavga çıktı. Kavgada 2 öğrenci bıçakla hafif şekilde bir öğrenci ise karnına isabet eden bıçakla yaralandı. Dün yaşanan kavganın ardından bu günde olayların devam etmesi nedeniyle, sabah saatlerinden beri kampüste bekleyen çevik kuvvet polisi 8 öğrenciyi gözaltına aldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek bilgi aldı. Öğrencilerin bulunduğu Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne giden Vural yaklaşık yarım saat burada kaldı. Avukatlar ve MHP Fatih İlçe teşkilatından yöneticilerle gelen Vural çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vural yaptığı konuşmada, “Üniversitede dün maalesef bölücü bir takım mihraklar, bir bıçaklama olayı yapmış ondan sonra, okulda maalesef işte ülkücü gençleri bir gerginlik olmasın diye toplamışlar. Bunu da doğru olmadığını düşünüyorum. Yani saldırgan olanı açıkçası enterne etmek doğru olur. Ama ülkücü hareket genç kardeşlerimiz okuyarak bu ülkeyi yönetmeye kararlılar. Hiç kimse bu gençlerimizi, oyunların, tuzakların, çatışmaların içine sokamayacak. Ama tek arzumuz ve isteğimiz şudur ki, şu saldırgan zihniyetlere karşı tolerans gösterilmesin. Bütün arzu ve istekleri; okumak istiyoruz ülkemizi yönetmek istiyoruz diyorlar. Dolayısıyla bu saldırgan bıçaklamalar gerçekten ülkücü hareketin çocukların genç kardeşlerimizin bu muameleye maruz bırakılması, öğrenim özgürlüğünü engelliyor. Bu saldırgan unsurların bu bölücü unsurların üniversitede huzursuzluk meydana getirmesine izin verilmemesi gerektiğini hukuk içerisinde tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz. Birazdan bir ifade alınacak ama bıçaklanan, kendileri bıçaklayanı arıyorlar. Birazdan bir ifade alınacak avukatlarımız ve Fatih İlçe teşkilatımızda yekinen bu konuyu takip ediyor" dedi.

Yaralılarla ilgili bilgisinin olup olmadağı sorulması üzerine Vural “ bilgim yok" derken yanındaki avukattan bilgi aldı. Vural “ öğrencinin ciğerinin parçalandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: Bu ülkenin insanlarını öldürenlere bıçaklayanlara, şiddeti bir araç olarak görenlere tolerans göstermemek gerekiyor. Bence meşrulaştırmamak gerekiyor, bütün arzu ve istekleri, o". Vural yaptığı açıklamanın ardından emniyette ayrıldı.