MHP Tekirdağ İl Başkanlığı ziyaret etmek için karayoluyla kente gelen Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Tekirdağ İl Başkanı Cezmi Tuna, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Ferhat Ersayın ve partililer karşıladı. Parti teşkilatıyla basına kapalı olarak bir süre görüşen Vural daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamalarda hükümetin politikalarını eleştirdi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin kutlandığı bir döneminde terör örgütünün nevruzu bahane ederek şehirlere indiğini savunan Vural şunları söyledi: “Maalesef bu milletin huzuruna kastetmişlerdir. Çanakkale’de ‘beraber cephedeydik’ diyenler nevruzu bahane ederek şehirlere indiler. Bölücüleri cesaretlendirenler AKP hükümetidir. Bugün terör örgütü ve bölücülüğün cesaretlendirildiği bir dönemde, Türkiye bitmiş olan bir terör örgütünü güçlendiren AKP hükümetinin bedelini ödüyor. Ne yazıktır ki, coğrafyamızın bir parçası bu bölgesi PKK’ya peşkeş çekilmiştir. Bugün geldiğimiz bu noktada Diyarbakır’da, doğuda, İstiklal Marşı yerine sözde başka bir marş çalınarak onlara saygı duyulan bir hale gelmiştir. Trakya halkı bunların farkında olunduğu bir yer. Sayın Başbakan maalesef şaşkın ve hükümet beceriksizdir. Bir Başbakan hem terör örgütüyle görüşüyor, cesaretlendiriyorlar şimdide kalkmış ‘başka bir tarafla siyasi uzantıları ile görüşeceğiz’ diyorlar, bu olmaz hem görüşecek hem mücadele edecek. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.”

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ELİNİ KOLUNU BAĞLIYORLAR

Terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonları hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, hükümeti güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlamakla suçladı. Vural, “PKK eylem yapmadığı sürece operasyon yapılmayacak’ diyorlar bu güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlamaktır. Barzani ile ortaklaşa terör örgütüne görüşme düzenleyerek terör örgütünün güçlenmesini sağlıyorlar. Eğer bir hukuk devletinde kamu görevlileri hukukun dışına çıkmışsa yargının önünü kapatmamak gerekir. Sayın Başbakan hukukun önünü açmalıdır. Maalesef, Türkiye’nin politikaları bugün Suriye’de birbirini öldürenleri teşvik eden bir politikadır. Hükümet, Suriye’de özerk bir Kürt bölgesinin kurulmasında mihmandarlığa soyunmuştur. Irakta Barzani’yi kale alarak Suriye’nin bölünmesine yardımcı olmaktadır” diye konuştu.

4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

Hükümetin 4+4+4 eğitim sistemi düzenlemesini de eleştiren Vural sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya çıkardıkları ‘Milli Eğitim Reformu’ adı altındaki 4+4+4 formülü, gelecek nesillerimizin üzerinde oynanan bir oyundur. Biz bu nesli basit siyasi kutuplaşmalar ile heba etmek istemiyoruz. Bu nesil bizim neslimizdir. Bu konuda AKP ve CHP’den farklı bir duruş sergiliyoruz. Bu temel eğitimde etnik kişiliklere göre ayrım yapılmasını istemiyoruz.”

Açıklamalarının ardından bir süre daha partililerle görüşen Oktay Vural, daha sonra Tekirdağ’dan ayrıldı.



RY (LK/RT)