Arınç’ın seçim bölgesi olan Bursa’da geçen Pazar günü Merkez Yıldırım İlçesi’ndeki Yunus Emre Sosyal Tesisleri'nde muhtarlarla yaptığı toplantıdaki konuşması tartışmalara neden oldu. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Arınç’ın açıklamalarıyla ilgili soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Ataman, TBMM Başkanlığı’na Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şunları söyledi: 

 “Sayın Arınç, Bursa ilimizde yerel bir gazetecinin AKP’nin yaklaşan il kongresine ilişkin haberiyle ilgili;  'Ayağını denk al. 22 Nisan’dan sonra seninle daha rahat konuşuruz' demektesiniz. Türkiye’de basın hürdür. Ancak işgal yıllarındaki gibi sansür uygulanırcasına 'Ayağını denk al.' şeklinde basın mensupları tarafınızca tehdit edilmektedir. Anayasada 'Basın hürdür ve sansür edilemez' ve 'Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır' ifadeleri yer almaktadır.

Buna göre; Sayın Arınç 22 Nisan’dan sonra bahsi geçen gazeteciyle ne konuşacaktır? Konuşacaklarını kamuoyuyla paylaşacak mıdır? Sayın Arınç’ın sözleri bir sansür değil midir? Bu ifadeler anayasaya aykırı değil midir? Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri Sayın Arınç’a karşı da uygulayacak mıdır?”

ARINÇ, "BANA ÇAKILMAZ, ARKADAŞ" DEMİŞTİ

Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da geçen pazar sabahı muhtarla yaptığı toplantıda Bursa’da bir yerel gazetenin 22 Nisan'da yapılacak Ak Parti il kongresiyle ilgili haberine, 'Bana çakılmaz arkadaş' demişti. Arınç, Pazar günü yaptığı konuşma şöyle konuşmuştu:

"Bursa’mızda münteşir bir gazete, kocaman böyle patlak gibi gözlerle başlık atmış bugün. İçinden geçeni yazmış. 'Başbakan kongreye gelmiyor' demiş. Ayıp denen bir şey var. Biz siyasetçiyiz arkadaşlar. Bu kongre yapılır. Başbakanımız, Allah izin ve imkanı verirse kongreye gelir. Diyelim ki gelemedi. Ben gelirim. Diyelim ki ben gelemedim. Bu kongre yapılır. Sen ne demek istiyorsun arkadaş? İçindekini böyle başlığa çıkarman ayıp oluyor. Senin içinden geçeni ben biliyorum. Çünkü sen eski günlerin özlemi içindesin. Sen istiyorsun ki Bursa’da eskiden bazı yanlışlıklar yapılmıştı 'Ah ne de güzel olmuştu. Nerden çıktı bu adam şimdi? Doğru düzgün kongre yapmaya çalışıyor' diye bana çakmaya çalışıyorsun. Bana çakılmaz arkadaş? Ayağını denk al. 22 Nisan’dan sonra seninle daha rahat konuşuruz."



NG(FK/AAA)