Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde, Geleneksel Pilav Günü ve Mezunlar Buluşması bugün gerçekleştirildi. 19 Mayıs Lisesi'nin bahçesinde yapılan etkinlik kapsamında 1927'de kurulan okulda öğrenim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı. Okul bahçesine kurulan stantlarda yiyecek satışı yapılırken öğrencilerin kurduğu müzik grupları da konser verdi. Etkinliğe 3 ay önce bir sosyal paylaşım sitesinde haberleşip bir araya gelen 19 Mayıs Lisesi Hava Merasim Bölüğü Bandosu'nda görev yapan eski öğrenciler de katıldı. 1964- 1989 yıllarında faaliyet gösteren bandoda görev yapan öğrenciler, o yıllardaki kıyafetlerini yeniden giydi. Bando kıyafetlerini giyen 25 mezun öğrenci, birlikte hatıra fotoğrafı çektirip hasret giderdi.

BAŞKAN YILMAZ MAJÖR OLUP BANDO YÖNETTİ

Programa 19 Mayıs Lisesi Hava Merasim Bölüğü Bandosu'nun kurucularından olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı. Başkan Yılmaz, bandonun majörlüğünü yaptıktan sonra bando takımının eski fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. 

'YILLAR SONRA BİR ARAYA GELMENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ'

1981 yılında bandoda görev yapan yapımcı ve yönetmen Oğuz Koloğlu, kızı 8 yaşındaki Peri ile birlikte etkinliğe katıldı. 30 yıllık heyecanı yeniden yaşadıklarını söyleyen Koloğlu, "Biz 1989 yılında dağılan bu bando takımını yeniden canlandırmak istedik. Yıllar sonra bir araya geldik. İnşallah bizden sonra da bu şekilde devam eder. Ben ilk bando kıyafetimi giydiğimde çok büyük bir heyecan yaşamıştım. Şimdi yıllar sonra tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Mustafa Coşkun ise Samsun'un dışında İstanbul, Ankara, İzmir'den bando takımı üyesi 25 mezun bugünkü etkinlikte bir araya geldiğini belirtti. Coşkun, "Biz sosyal paylaşım sitelerinde yaklaşık 3 ay önce organize olduk ve 19 Mayıs'ta mezun olduğumuz okula gelmeye karar verdik. Bando kıyafetlerimizle yıllar sonra tekrar buradayız. Çok mutluyuz" diye konuştu.