Datça Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verdikleri iddiasıyla, haklarında 1-4 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Teyfur ile Şener Keleş katılmadı. Mahkemede dinlenen tanıklardan 55 yaşındaki Serpil Yolgeçti, olay gecesi mezarlığın 100 metre uzağındaki evinin bahçesinde bulunduğunu belirterek, "Mezarlık tarafından gelen balyoz sesleri duydum. Kamyonet olduğunu tahmin ettiğim bir araç Can Yücel’in de mezarının da bulunduğu tarafa doğru durup farlarını açmıştı. Sonra araç mezarlığa doğru yöneldi. Saat 21.00 sıralarıydı. Ben mezarın kırılmasını görmedim" diye konuştu.

Diğer tanık 38 yaşındaki Mehmet Paktimur da olay gecesi mezarlığın yakınlarındaki evinde olduğunu ancak herhangi bir ses ya da gürültü duymadığını söyledi. Can Yücel’in ailesinin avukatı Cihat Uzar, sanıkların olay tarihinde kullandıkları telefonlarının saat 20.00- 22.00 aralığında görüşme dökümleri ile bu görüşmelerin hangi noktadan yapıldığının tespit edilmesi için bilgi istenmesi talebinde bulundu. Mahkeme, askerde bulunan sanık Ş.K.’nin talimatla alınacak olan ifadesinin beklenmesine, avukat Cihat Uzar’ın talebinin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası anıt mezarı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yakını ressam İbrahim Çiftçioğlu yaptığı açıklamada, olayın sanata ve sanatçıya karşı işlenmiş bir suç olduğuna dikkat çekti.



MÇ(İÖ/İD)