Bandırma’nın Edincik Beldesi yakınlarında uskumru çaparası ile gece istavrit avına çıkan Haşim Özyıldırım, oltalarına çingene palamudunun takıldığını görünce hem şaşırdı hem sevindi. Sabah balıkhaneye istavrit yanında 20 çift çingene palamuduyla dönen Haşim Özyıldırım, boyu 20 santimetre kadar olan balıkları Çakıroğlu balıkçısında tanesini 7 liradan satışa çıkardı.

Özyıldırım, bu kadar erken palamut avlayacaklarını tahmin etmediğini söyledi. Haşim Özyıldırım, "Çapara oltasıyla istavrite çıkıyoruz. Uskumru da çıktığı için uskumru çaparası attık. Uskumru çaparasına geldiler.Bu zamanda oltayla avlamadığı için çok şaşırdım ama kısmet işte. Arkası mutlaka gelecektir. Böyle devam ederse bu yıl bol bol palamut yiyeceğiz" dedi

Mevsimin ilk palamudunu satın alan müşteriler de balığı bu kadar erken beklemediklerini söyledi. Balığı çok sevdiğini ve palamudu görünce şaşırdığını söyleyen emekli öğretmen Aysel Yılmaz da 4 çingene palamudu alarak palamudun ilk müşterileri arasına katıldı. 20 çift çingene palamudu, 45 dakika içinde müşteri buldu.