Aktekke Camii'nin bahçesinde düzenlenen temsili uğurlama törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve davetliler katıldı. Vali Kahraman, Mevlana'nın gönüllerin mimarı olduğunu belirterek, "Bizlere de, hayatımızda Mevlana'yı benimsemek ve öğütlerini dinlemek düşer'' dedi. Belediye Başkanı Uğurlu da bu kutlu günde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

SEMA TÖRENİ YAPILDI

Törende, Uluslararası Mevlana Vakfı ve Konya Türk Tassavvuf Müziği Topluluğu tarafından sema gösterisi düzenlendi. Daha sonra temsili canlandırmada, dönemin Karaman Valisi Emir Musa, Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled'i ve ailesini Aktekke Camii'nin bahçesinden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Hatuniye Medresesi'nin önüne kadar yürüyerek uğurladı.

7 YIL KARAMAN'DA KALDI

Mevlana Celaleddin-i Rumi ve ailesi, Suriye'nin başkenti Şam'dan Anadolu'ya geçtikten sonra, önce Erzincan'da ardından da Karaman'da konakladı. 7 yıl Karaman'da kalan Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın, daveti üzerine Konya'ya göç etti.



SÖ(İA/CK)