Ankara'da TBMM Ek Binası’nın inşaatında 2 gün önce çalışmaya başlayan evli ve 2 çocuk babası Kadir Sevim, geçen cuma sabahı yürüyerek işe giderken, Kızılay- Çayyolu metro inşaatının İnönü Bulvarı üzerindeki kısmında meydana gelen göçüğe düşerek yaşamını yitirdi. Cansız bedenine 15 saat sonra ulaşılan Sevim'in cenazesi memleketi olan Ordu'nun Korgan İlçesi'ne gönderildi.

Bugün ilçenin Sarıçali Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nde öğle namazından cenaze namazı kılındı. Cenazeye Sevim'in ailesi ve yakınları katılırken, 16 yıllık eşi 35 yaşındaki Hatice Sevim sinir krizi geçirdi. Acılı kadını akrabaları sakinleştirmeye çalışırken, 15 yaşındaki oğlu Oğuzhan ile 14 yaşındaki kızı Ayşegül de gözyaşı döktü. Oğuzhan babasının tabutunun başında dedesi ve amcalarıyla birlikte durarak taziyeleri kabul etti.

YURT DIŞINDA ÇALIŞACAKTI

Yaklaşık 1 ay önce arabasını satıp kredi çekerek 120 bin TL'ye ev satın alan Kadir Sevim'in çalışmak için yurt dışına gitmek için pasaport başvurusu yaptığı belirtildi.  Sevim'in dayısı 45 yaşındaki İdris Uçma, "Talihsiz bir kaza sonucu yeğenimi kaybettik. Bununla, bölge milletvekillerimiz ve Ulaştırma Bakanımız yakından ilgileniyor ve ailenin mağdur edilmeyeceğini söylediler. Biz de öyle umuyoruz. Gerek savcılık gerekse adli makamlar konuyu hassasiyetle takip etmektetir" dedi.

Cenaze namazının ardından Kadir Sevim'in cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.



ŞG(İS/SS)