Cenaze törenine Kurt'un ailesi, yakınları, eski futbolcu arkadaşları, sevenleri, Türkiye Komünist Partisi üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, yönetim kurulu üyesi Ali Gürsoy ve Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü Lutfi Arıboğan da katıldı.

Cenaze töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adnan Öztürk, Metin Kurt'un idealleri uğruna, fikirleri uğruna prensipleri içinde yaşamış, son derece önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Bu tür prensipleri içinde yaşayan, iyi insan, düzgün insan olmaya öncelik verilen hayatlara son derece büyük saygı duyuyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine ve camiamıza da Allah sabır versin" dedi.

Lutfi Arıboğan ise Galatasaray ve Türk futbolunun gerçek bir efsanesini yitirdiğini vurgulayarak, "Metin Kurt bizim neslimizin çocukluk yıldızı, büyük bir futbolcuydu. Önemli bir kişilikti. Genç yaşta kaybettik. Camia olarak da çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır diliyorum" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulübün iç saha maçları öncesinde düzenlenen, "Galatasaray efsanelerini anıyor" organizasyonu için Metin Kurt'un da aranmayı beklediği şeklindeki bir soruya Arıboğan, "Bir kasıt ve kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Geçen seneden bu yana kulübümüz efsanelerini anıyor. Çok özel bir sistematiği olduğunu düşünmüyorum. Şahsi bir problem olmadığını düşünüyorum. Keşke ömrü olsaydı onu da çağırsaydık. İyi niyet çerçevesinde bakmak gerekir" yanıtını verdi.

Galatasaray tarihi ve Türkiye futbolunun en özel karakterlerinden Metin Kurt, 1948 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Alibeyköy'de başlayan kariyeri, Adaletspor, Altay ve PTT kulüplerinde seyrederken, 1970 yılında kendisini milyonlara tanıtacak transfer gerçekleşti. Sahalara şampiyonluk ve gol krallığıyla veda eden Metin Oktay'ın yokluğunda 1969-70 sezonunu yedinci sırada bitiren Galatasaray, Taçsız Kral'ın sahadaki boşluğunu onunla doldurmak istemişti. İlk golünü TSYD Kupası'nda Fenerbahçe'ye atan Metin Kurt, futbol hayatının en unutamadığı anı olarak gördüğü bu golü, "Metin Abi benim hayatımın en önemli insanıdır, o dahil herkes gol atmamı istiyordu, ben de atmıştım" diye anlatmıştı. İngiliz teknik adam Brian Birch yönetimindeki Galatasaray, Türkiye Birinci Futbol Ligi tarihinde üç yıl üst üste şampiyon olma başarısını gösteren ilk takım olurken, yeni transfer Metin Kurt, üç şampiyonlukta da çok önemli rol oynadı. 1976 yılına dek altı sezon boyunca Galatasaray forması giyen Metin Kurt, futboluyla olduğu kadar, duruşu ve kişiliğiyle de adını sonsuzluğa kazıdı. "Halka yakın olmak için kanatta oynuyorum" sözü ile hafızalara kazınan "Türk Futbolunun Sol Açık"ı, Galatasaray'ın unutulmaz bir değeriydi.

Türk sporuna futbolcu ve teknik adam olarak hizmet veren Metin Kurt, siyasi kimliğiyle de ön plana çıktı. Sporculara yönelik sendikal çalışmalarda bulunarak, Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nı kuran Kurt, 2011 genel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nin İstanbul milletvekili adayı oldu.