Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6- 12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Türk Sineması'nın bu yılki iki acı kaybı Metin Erksan ve Seyfi Teoman anısına film gösterimleri yapılacak. Seyfi Teoman, 16 Nisan akşamı 35'inci doğum gününde geçirdiği trafik kazasının ardından 8 Mayıs tarihinde hayata gözlerini yummuş; Metin Erksan 4 Ağustos tarihinde 83 yaşında vefat etmişti.

Metin Erksan'ın kült filmi 'Kuyu' ve Seyfi Teoman'ın yapımcıları arasında yer aldığı, ilk filmi olmasına rağmen geleceğin ustaları arasında yerini alacak Emin Alper'in yönettiği 'Tepenin Ardı', 49'uncu Altın Portakal'ın Özel Gösterimler bölümünde 'Kaybettiklerimizin Anısına' başlığı altında sinemaseverlerle buluşturulacak.

'Susuz Yaz', 'Sevmek Zamanı', 'Acı Hayat' ve 'Yılanların Öcü' ile birlikte, Erksan'ın olduğu gibi Türk Sineması'nın da başyapıtları arasında yer alan 'Kuyu'nun yapımcısı bu yılın Altın Portakal'ında yaşam boyu onur ödülüne değer görülen Necip Sarıcı. 'Kuyu' filmi, Necip Sarıcı'nın katkılarıyla Altın Portakal'da gösterilecek.