Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ile Demirköy İlçesi'nde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

Meteoroloji, Antalya'nın doğu ilçeleri;Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Mersin'in Anamur İlçesi'nde ise bu akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinin çevreleri, Kırıklareli'nin Vize ile Demirköy İlçesi'nde gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği açıklandı.

UYARILAR

Meteoroloji, yağışların Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklarelinin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği, olası olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz de kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına halinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.



DHA(MV/İD)