Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı bölgeleri ile sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusu, Giresun, Artvin ve Hopa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, gece saatlerinde İzmir, Aydın ile Muğla'nın kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak halinde ollacağı bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara ile Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde 3-5 derece artacağı, rüzgarın Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, kuzey ve kuzeydoğu, güney Ege kıyıları ve Orta Karadeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yağışların bu akşam saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak halinde olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Saat 10.30'da yapılan uyarıda ise Bursa, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinde kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olması beklendiğini açıkladı. Marmara ile Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiği ifade edilirken ulaşımda aksamalara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güney, Orta Karadeniz Kıyıları ile Sinop çevrelerinde doğu ve güneydoğu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olması istendi.



DHA(MV/İD)