FERİBOT SEFERLERİ DURDU

Kocaeli bölgesinde fırtına gece yarısından itibaren başlarken, özellikle saat 02.00'den itibaren de şiddetlenmeye başladı. 02.00-05.00 saatleri arasında etkisini sürdüren fırtınanın şiddeti zaman zaman saatte 71 kilometreye kadar çıktı. Fırtına nedeniyle Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot seferleri saat 05.30'a kadar yapılamadı. Seferler bu satten sonra normale döndü.

"DAHA ŞİDDETLİSİ GELİYOR"

Kocaeli Meteoroloji Müdürü Ahmet İnci, Kasım ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, hava sıcaklığının yarından itibaren soğuyacağını ve yüksek kesimlere bölgede ilk karın yağabileceğini söyledi. İnci, bu sabaha karşı kendisini hissettiren fırtınadan sonra, bu gece yarısından itibaren daha şiddetli fırtına beklendiğini bildirdi. Meteeoroloji Müdürü Ahmet İnci, beklenen fırtınanın aynı saatlerde sağanak  yağmurla birlikte etkili olabileceğini ve saatteki hızının 75-80 kilometreye kadar çıkabileceği uyarısını yaptı.

KARTEPE'DE İLK KAR BEKLENTİSİ

Metoroloji, fırtınayla birlikte havanın soğuyacağını, etkili yağmur yağışı ardından özellikle öğlenden sonra Kocaeli'nin 1650 metrelik zirvesiyle en yüksek kesimi olan Kartepe'ye de ilk karın düşmesinin beklendiğini ekledi.



MB(MB/İD)