Tüm yurtta olduğu gibi son 1 aydır etkisini gösteren kavurucu sıcaklar karşısında, Aybastılılar İlçe Müftülüğü'nün öncülüğünde bugün yağmur duasına çıktı. Yörede halkın büyük bir bölümü geçimini hayvancılıkla sağlarken, kavurucu sıcaklardan kuruyan otlar vatandaşları çileden çıkardı. Bu nedenle vatandaşlar otların kurumaması ve ürünlerinin zarar görmemesi için yağmur duasına çıktı. Aybastı İlçe Müftülüğü'nün önderliğinde yaklaşık 100'e yakın vatandaş beraberinde Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Çakırlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Er'le birlikte Perşembe Yaylası Kümbet Mevkii'ne çıktı. Kümbet Camii'nde kılınan öğle namazının ardından önce Kuran-ı Kerim, ardından da Aybastı Merkez Cami İmamı Coşkun Mert tarafından da yağmur duası edildi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı yağmur duasının ardından vatandaşlar tekrar evlerine döndü.

METEOROLOJİ SEL UYARISI YAPTI

Aybastı halkının yağmur duasına çıktığı 5 Ağustos 2012 günü de Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar yazılı bir açıklama yaparak, etkili ve kuvvetli sağanak yağışların geleceğini, halkı sel ve su taşkınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vali Yardımcısı Ömer Adar yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"05-06 Ağustos 2012 tarihlerinde ilimizde kuvvetli olarak yoğun miktarda sağanak yağış ani sel, heyelan, gök gürültüsü ve yıldırım çarpmaları olacağı, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nce bildirilmiş olup, doğabilecek afetlere karşı tedbir olarak öncelikle dere yatakları ve sel ile taşkınlara neden olabilecek olumsuzlukların yerinde kontrol edilerek giderilmesi, fındık İsçilerinin bulundukları alanlarda gerekli afet tedbirlerinin alınması ve ilgili belediyelerle, kamu kurum ve kuruluşlarımızın hazırlıklı bulunmalarının sağlanmasını rica ederim."



EK(İS/İD)