Yetkililer; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli kar yağışı beklendiği, batı bölgelerde hava sıcaklığının 8-10 derece azalacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada kar yağışının etkili olacağı iller de şöyle belirtildi:

Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Denizli), Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale), Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak)

KUVVETTLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji yetkilileri yağmur ve sağanak yağışların görüleceği yerleri de açıklayarak tedbir alınmasını istedi. Açıklamada; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Muğla, Aydın, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı kaydedildi.

ANKARA'DA AKŞAM ETKİLİ KAR YAĞIŞI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Ankara'da halen aralıklarla devam eden kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde il genelinde etkili olması beklendiği ifade edildi. Gece sıcaklığının il merkezinde sıfırın altında 8 dereceye kadar düşeeği ve kar yağışının gece aralıklarla devam etmesinin beklendiği açıklanırken, bu gece ve yarın sabah saatlerinde sürücülerin tedbirli olmaları istendi.

YURTTA METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Aydın, Muğla, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi.

Yağışların, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olacağının tahmin edildiği, Marmara ile İç ve Doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedildi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Yapılan açıklamada hava sıcaklağının batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacağı tahmin edildiği, rügarın ise Doğu bölgelerde güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 Km/S), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 Km/S), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri; kuvvetli kar yağışı, şiddetli rüzgar, etkili yağmur, don ve çığ olaylarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmasını isterken tedbirlerin alınması uyarısında bulundu.


(MV/AK)