Amasra'da kömür çıkartma ve metan gazı sondaj çalışmalarını yürüten şirketin Bedesten mevkiinde yapmış olduğu metan gazı sondajı sırasında çıkan suyu Horhor Deresi'ne boşalttığı ve atıkların denize ulaştığı ihbarında bulunuldu. Amasra Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dün sondaj yapılan bölgeye gelerek sondajdan çıkan suyun dereye bırakıldığını belirledi. Mühendisler kimyasal madde kullanmadıklarını belirtirken, zabıta ekipleri tutanak tutarak numune alınması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne haber verdi.

Belediye Başkanı Emin Timur, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün bu gibi durumlarda hemen müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Timur, "Bir şirketin bizim en önemli deremize sondajdan çıkan kimyasalları akıtması endişe verici. Zehirli atıklar denizi kirletiyor. Çevre Müdürlüğü'nün buna duyarsız kalması benim için oldukça manidar. Çünkü kendileri belediye olarak en ufak bir çöp atığımızda hemen gelip ceza yazıyor. Dün Çevre Müdürlüğü arandı, bağlantı kuruldu, ancak şu ana kadar kimse gelmedi" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Bedrettin Taşkesen ise "Şirketin dün bize başvurusu var. Yaptıkları sondajda kullanacakları kimyasal maddeyi kullanıp kullanamayacakları yönünde görüşümüzü almak için başvurdular. Sudan numune başvurunun ardından alınır. Şayet kimyasal madde tespit edilirse bireysel olsaydı 34 bin TL ceza kesilecekti, şirket oldukları için 3 katı 102 bin TL ceza kesilebilir" diye konuştu.



HT(MÇ/BT)