Düzce 1’inci Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve otomobil parçası üreten bir fabrikada çalışan 98 işçi, iddiaya göre sendikaya üye oldukları için fabrika yönetimi tarafından bir süre önce işten çıkartıldı. Türk Metal Sen’e bağlı işçiler, mesai arkadaşlarının tekrar işe alınması için bugün fabrika önünde toplandı. Türk Metal Sen’in Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya’daki şubelerine bağlı işçiler de fabrikaya gelerek destek verdi. Jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 200 kişi ‘İnsana saygı, emeğe saygı’, ‘Haklarımızı istiyoruz’ yazılı pankartlar açıp slogan attı.

Türk Metal Sen Genel Sekreteri Yücel Yücel, işveren ve temsilcilerin antidemokratik bir tutum içerisine girdiklerini öne sürerek şunları söyledi:

"Bugün Türkiye’de insanlar arasındaki ilişkilerde ikiyüzlü olmak temel sorun haline geldi. Türkiye’de demokratikleşme çabalarına destek verenlerin arasında iş ve sermaye çevreleri başta gelmesine rağmen, özellikle sıra demokrasinin temel değerlerinden olan sendikalaşmaya geldiğinde, yine bu çevreler yan çizer hale geldi. Bu fabrikada Türk Metal’in yetki için başvurduğu tarihten itibaren 98 metal işçisi işten çıkartıldı. Ancak işten çıkartılmaya yönelik baskılar halen devam ediyor."

Demokrasinin verdiği tüm hakları kullanacaklarını belirten Yücel Yücel, "Türk Metal Sendikası olarak işten çıkartılan arkadaşlarımızın işe iadesi ve sendikalaşma ve toplu sözleşme sürecinin özgür bir şekilde işlemesi için demokrasinin bize verdiği tüm hakları kullanacağız" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.



HK(MÇ/COŞ)