Gözaltına alınan kişiler arasındaki 1 kişi hakkında 'polis araması' bulunduğu öğrenilirken, bir çoğunun da uyuşturucu, hırsızlık, kaçakçılık, darp gibi suçlardan sabıkaları bulunduğu ortaya çıktı.  Gözaltına alınlardan 15’nin saha içi olaylar sırasında geri kalanın ise stadyum dışında yaşananlar sırasında yakalandıkları öğrenildi. Öte yandan olaylar sırasında 44 polisin yaralandığı belirtildi.


Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda maç sonrasında yaşanan olaylar sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınanların sorgusuna devam ediliyor. Cumhuriyet Savcılığı'ndan bir gün daha gözetim izni alınan zanlıların meslek grupları, deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Gözaltına alınanlar arasında Azerbaycan uyruklu bir doktorun da bulunduğu, özel bir okulda öğretmenlik yapan bir kişinin de polise taş atmak suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. İngiltere’de bir finans şirketinde üst düzey yönetici olarak çalışan bir kişinin de gasp büro amirliğindeki sorgusunun devam ettiği bildirildi. Gözaltına alınan diğer meslek grupları arasında makine mühendisi, emlakçılar, hukuk bürosu çalışanları, şirket yöneticileri de var.


Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan 47 zanlı arasında ayrıca sabıkalı kişilerin de bulunduğu, bu kişilerin kaçakçılık, darp, yaralama, uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkaları bulunduğu belirtildi. Öte yandan gözaltına alınan bir kişinin ise polis tarafından bir başka suçtan arandığı öğrenildi.


ÖZEL EKİP KURULDU


Öte yandan olay sırasında çekilen görüntüleri incelemek için özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip yayıncı kuruluşlardan ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen görüntüleri büyük bir titizlikle inceleyerek, olaylara karışan kişilerin kimliklerini tespit etmeye çalışıyor.


POLİS, AMBULANS, İTFAİYE VE İGDAŞ ARABALARINI TAHRİP ETMİŞLER


Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü yaşanan olaylar sırasıda 44 polisin yaralandığını belirtiler. 14 polis aracının tahrip edildiği olaylar sırasında ayrıca 5  ambulans, 2 itfaiye, 2 İGDAŞ aracının da zarar gördüğü öğrenildi. Çevredeki tren istasyonlarındaki 125 camının da göstericiler tarafından kırıldığı, 3 vatandaşa ait otomobilin de tahrip edildiği belirtildi.


Zanlıların yarın günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


AA(BB)