Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faliyetleri bünyesinde, eski sanayi bölgesindeki 3 katlı eski itfaiye binasında oluşturulan KAYMEK İhtisas Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı. Açılışa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki, 23 dalda ihtisas ve branşlaşma kurslarının açıldığını, çalışan kadınlardan gelen istek üzerine akşamları da kurs düzenlendiğini belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun akrabası Hatice Hisarcıklıoğlu’nun merkeze yaptığı maddi katkı nedeniyle merkeze adının verileceğini söyleyen Mehmet Özhaseki, "81 il arasında en çok hayırsevere sahip bir kentiz. Haylırseverlerimizle övünüyoruz. İşte bunlardan birisi de Hatice Hisarcıklıoğlu’dur. Bu ihtisas merkezinde, Kayseri’de ilk kez İşkur’la da işbirliği yaparak İnsan Kaynakları Kariyer Merkezi de açtık. Aile ve çocuklar için de Huzur Çınarı ve Gülen yüzler projelerimiz sürüyor. Merkezimizde 19 derslik bir kütüphane, rehberlik odaları da yer alıyor" dedi.

Hatice Hisarcıklıoğlu, merkezin açılış kurdelesini tekerlekli sandalyesinde kesti. Açılışa, Kayseri’de incelemelerde bulunan Senegal'in Fatick kenti Belediye Başkanı Matar Da ile çok sayıda kadın katıldı. Konuklara. mehter gösterili açılışın ardından aşure ikram edildi.



OE,DÖ(OE/SS)